World Tour-rytter testet positiv for doping - kan køre løb igen om ni dage

En positiv dopingprøve indeholdende terbutalin koster nu Patrick Schelling en karantæne på fire måneder startende med tilbagevirkende kraft.

Patrick Schelling fra Israel Start-Up Nation kan se frem til at køre cykelløb igen om bare ni dage, selvom han er blevet testet positiv for brug af doping.

Den noget specielle sag startede, da den 30-årige schweizer tilbage i februar afleverede en prøve indeholdende det forbudte præparat terbutalin.

Det har Den Internationale Cykel Union, UCI, nu vurderet skal koste en karantæne på fire måneder startende med tilbagevirkende kraft fra 18. maj.

Dermed kan Schelling køre cykelløb igen om bare ni dage.

- Vi vurderer ikke, at Patrick Schelling har dopet sig bevidst, lyder forklaringen fra UCI på den korte karantæne i en pressemeddelelse tirsdag.

Tog astmaspray ved en fejl

Terbutalin er et præparat, der særligt bruges af astma-patienter.

Ifølge Patrick Schelling var det da også brugen af en 'forkert' astmaspray, der resulterede i den positive prøve.

- Jeg har lidt af astma, siden jeg var barn. Det var en utilsigtet fejl at bruge en ikke-tilladt astmaspray, forklarer Schelling ifølge Cyclingnews.

- Jeg vil gerne sige undskyld til alle.

Ikke alle astmasprays er på dopinglisten. Dem der indeholder Terbutalin er dog. I visse tilfælde kan ryttere få en såkaldt TUE, der tillader brugen af det forbudte stof i særlige mængder grundet sygdom.

Patrick Schelling har gang i sin første sæson hos Israel Start-Up Nation, som han skiftede til efter fire år hos Team Voralberg fra cyklingens næsthøjeste niveau.

Schweizeren er noteret for en professionel sejr i karrieren. Tilbage i 2018 vandt han prologen i Ungarn Rundt.