11. etape | Châtelaillon-Plage > Poitiers | 9. september

11. etape ligner en klassisk sprinteretape, og det bliver det nok også.

square to 16x9

Favoritter

***** Caleb Ewan

**** Sam Bennett

*** Cees Bol, Wout van Aert

** Alexander Kristoff, Peter Sagan

* Elia Viviani, Matteo Trentin, Hugo Hofstetter, Bryan Coquard, Mads Pedersen

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Der skal også være lidt til sprinterne.

Nøglepunkt

De sidste kilometer er de vigtigste. Det er her, sprinterne skal bringes i position.

Hvis jeg var sportsdirektør

Jeg ville sige til mine B&B Hotels-Vital Concept-ryttere, at de skal i udbrud, men kør nu for guds skyld ikke jer selv i smadder i et soloprojekt.

Betydning for klassement

Ingen. Medmindre vinden står i nord eller syd - så kan der komme sidevind.

Dagens dansker

Michael Mørkøv kommer til at få en vigtig opgave med at køre Sam Bennett i stilling, så han kan gentage Sean Kellys bedrift og vinde i Poitiers.

De sidste kilometer

square to 16x9

Ruten

Der kan selvfølgelig være sidevind på dagens etape til Poitiers, da rytterne kører gennem områder med mange åbner marker. Da de generelt kører østover det meste af dagen, kræver det dog, at vinden kommer fra den rigtige retning. Hvis vinden kommer fra øst, kan det godt blive lidt en dræber af en etape med modvind det meste af vejen.

Poitiers Frankrig, 25. sep 2020, 08:00

10 Skyet Regnbyger 5 m/s Let vind fra vest 0 mm

Hele feltet ved nok godt, at det her er en dag, hvor der er lagt op til massespurt. Der kan selvfølgelig være uro - navnlig, hvis der er nogle hold, der har fået skideballe efter at have misset sidevinden dagen før. Det er dog sandsynligvis småt med angrebslysten for eventuelle udbrydere, da man maksimalt kan få det røde nummer for dagens mest angrebsivrige ud af anstrengelserne.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig et scenarie, hvor sprinterne vil lade den mulighed gå fra sig. Derudover er der nogle gode udbrudsdage de næste par dage, så al logik vil være at spare på krudtet og satse på udbrud de dage, hvor man kan køre for sejren.

Her et godt stykke inde i Tour de France kan nogle ryttere godt være mere mærket end andre, og styrt og sygdom kan begynde at sætte ind. Dermed kan magtforholdene, hvad angår hvem der har det bedste tog, også være anderledes på nuværende tidspunkt i forhold til de første dage af løbet.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 11. etape. Video: TV 2 SPORT