Tour de France

Blodet sprøjtede, men Tour-veteran nægtede at gå ind i ambulance

Nicholas Roche skulle have hjælp til at rejse sig efter et alvorligt styrt på 10. etape. Han insisterede dog på at fortsætte, selvom det så sort ud.

- Du skal gå ind i ambulancen. Det er forbi.

Beskeden var klar fra Sunweb-holdlægen til holdets rutinerede rytter Nicholas Roche, som styrtede slemt på tirsdagens 10. etape.

Det så unægteligt også sådan ud, da den 36-årige irer ikke var i stand til at rejse sig uden hjælp fra en af holdets soigneurs.

- Da jeg humpede oprejst, følte jeg mig svimmel, og da jeg scannede de områder, smerten kom fra, indså jeg, at det skyldtes mængden af blod, der sprøjtede fra min højre underarm, skriver ireren i en klumme på Independent.

Her fortæller han også, at den ene rytter efter den anden kort forinden havde kørt ind i ham og landet oven på ham, mens han ikke kunne bevæge sine ben, fordi de var flettet sammen med hans cykel. Derudover var hans skulder og højre ben følelsesløse, og derfor skulle en blødende Roche bruge hjælp til at rejse sig.

- Det så ud, som om en tiger havde angrebet mig, da jeg bøjede albuen. Jeg har aldrig haft et sår, der bare sprøjtede ud med blod på den måde.

Roche modsatte sig læges ordre

Trods de hårde betingelser var han stålsat på at fortsætte, selvom holdlægen insisterede på, at hans Tour de France var overstået, og at han i stedet skulle tilbringe de næste timer i en ambulance og på et hospital frem for i en saddel.

- "Fuck nej, det er ikke ovre," svarede jeg, siger Roche og tilføjer:

- "Hvis jeg ikke kan køre, stopper jeg," sagde jeg, "men jeg vil tilbage på cyklen."

Syet efter etapen

Roche gennemførte etapen og kom i mål over ti minutter efter sin landsmand Sam Bennett, som vandt etapen.

Efter etapen blev Roches håndled scannet og syet med to sting, mens der nu sidder syv sting i hans underarm.

Trods den hårde dag i sadlen kunne han glæde sig over den irske etapesejr.

- Jeg havde en lortedag, men var så glad for at se Sam Bennett få en Tour de France-etapesejr. (Han) har formået at vinde en etapesejr i hver Grand Tour på bare tre år. Jeg er en stolt landsmand, skrev han på sin Twitter tirsdag aften.

Det hele endte med en irsk sejr til Sam Bennett. Video: Magnus Stig Christensen

Nicholas Roche melder ikke noget ud om, hvorvidt han fortsætter i Tour de France. Det får vi at se, når vi nærmer os 11. etapes start. Den begynder klokken 13.40.