Tour de France

Dansker gamblede: - Så mislykket, som det kunne blive

Casper Pedersen og resten af Sunweb ville forsøge en ny taktik i spurten på 11. etape, men det gik ikke efter planen.

Flere gode resultater af Sunweb-sprinteren Cees Bol i årets Tour de France, har givet håb om en etapesejr.

Derfor havde Casper Pedersen og Søren Kragh Andersen, der begge kører på hold med hollænderen, formentlig håbet på endnu et topresultat i onsdagens massespurt.

Men sådan gik det ikke. En helt speciel taktik slog nemlig fejl.

- Vi prøvede egentlig at gamble lidt, fordi vi tænkte, at det ville være en modvindsspurt, som da Caleb Ewan kom langt bagfra (3. etape red.). Vi ville prøve at efterligne den taktik lidt, og Cees ville gerne prøve det af, siger Casper Pedersen.

Derfor placerede holdet sig helt ude i højre side af den brede vej. Problemet var bare, at der aldrig åbnede sig en vej frem.

- Jeg prøvede at lukke Cees forbi. Jeg kunne ikke få ham fri, så vi blev låst fuldstændig inde. Vi fik slet ikke spurtet. Det var nærmest så mislykket, som det kunne blive, siger han.

Cees Bol endte derfor med at blive nummer 18 på etapen.

Søren Kragh: - Meget kaotisk

Søren Kragh Andersen spiller ligeledes en vigtig rolle i Sunwebs sprintertog. Han skal sikre, at holdet sidder fremme, inden de helt hurtige folk tager over.

Men heller ikke han havde en god fornemmelse efter spurten.

- Vi formåede ikke at lave det leadout, som vi gerne ville. Nogle gange lykkes det ikke i cykelsport, siger Søren Kragh.

Kragh beskrev afslutningen som værende 'vanvittigt teknisk'. Og det gjorde bestemt ikke betingelserne nemmere.

- Jeg synes, at det var meget kaotisk. Der var ikke ret mange hold, der var organiserede. Når der er så mange sving, og alle er friske til sidst, bliver det altid meget kaotisk.

Havde dårlig fornemmelse

Selvom alle på holdet, efter Casper Pedersens udsagn syntes, at taktikken lød spændende, havde han ikke den bedste følelse inden etapen.

- Jeg havde en dårlig fornemmelse med den taktik på forhånd.

- Det er verdens sværeste cykelløb at vinde spurter i. At prøve sådan en gambling er lidt for risikabelt efter min smag, siger han til Ritzau.

Ungt hold, der prøver nye ting

Selvom taktikken slog fejl på 11. etape, fremhæver Casper Pedersen, at holdet er ungt. Derfor kan der være behov for at prøve ting af.

- Cees og jeg har kørt en del spurter sammen, men ikke så mange, så vi prøver også nogle gange nye ting af for at se, hvad der virker.

- I dag (onsdag red.) ville vi se, om det her fungerede, fordi det lignede, at vinden stod fra fronten. Det var lidt for at prøve noget nyt af og gamble – nu endte vi med at tabe det hele.

Desværre for Casper Pedersen og kompagni venter der ikke en ny chance lige om hjørnet. Sprinterne får formentlig tidligst muligheden på 19. etape.

- Det er sgu ærgerligt, at der er stykke tid, før vi kan prøve igen, siger han.