Tour de France

Eksperter er ikke i tvivl: 'Åbenbaringen' går på podiet i Paris

Den unge slovener Tadej Pogacar har taget Tour de France med storm, og undgår han uheld, ender det med en podieplads i Paris, vurderer eksperter.

Tadej Pogacar har været den helt store oplevelse, når det er gået opad i dette års Tour de France.

Den 21-årige slovener har imponeret med flere angreb, en etapesejr og plads som nummer syv i klassementet - 40 sekunder efter landsmanden Primoz Roglic.

Men den syvendeplads er kun midlertidig. Sådan lyder vurderingen uden tøven fra TV 2 SPORTs cykeleksperter.

- Jeg tror helt sikkert, at Pogacar slutter på podiet, siger Lars Bak.

- Han kan også ende med at vinde det hele og stå øverst oppe.

Han er ikke alene om at være imponeret. Rolf Sørensen spår også den unge slovener en plads på podiet, hvis han kan undgå uheld på vejen til Paris.

- Han er åbenbaringen for mig. Jeg er helt enig.

- Han kører etaperne for at vinde Tour de France. Han har så meget gåpåmod og mest af alt snilde samt en utrolig god tække for at ramme de rigtige momenter.

Minder om Andy Schleck

Efter de første syv etaper så det dog ikke så lyst ud for Tadej Pogacar.

UAE Emirates-rytteren var på det tidspunkt halvandet minut fra den gule trøje, efter han var en af flere profiler, der tabte tid i sidevinden på 7. etape.

- Mest af alt har han vist stor moral, efter han tabte i sidevinden. Han gik ud og angreb dem direkte på etaperne efter, siger Rolf Sørensen.

- Der er nogen, der siger, at han ikke var farlig, fordi han var sat lidt tilbage. Roglic kender ham bedre end nogen anden: Han var farlig.

Lars Bak bider også mærke i den imponerende angrebslyst og power hos den unge stjerne, der har taget Tour de France med storm.

Den tidligere danske cykelrytter kan heller ikke lade være med at sammenligne Pogacar med en tidligere kandidat til den samlede sejr i verdens største cykelløb.

- Sidst jeg så en rytter a’la hans kaliber, var det Andy Schleck. Han virker fuldstændig uimponeret og rolig, afslappet. Han gør det ikke sværere, end det er. Det er dejligt at se.

Andy Schleck står faktisk noteret for en sejr i Tour de France tilbage i 2010.

Den kom dog først i hus i 2012, da Alberto Contador fik frataget sin sejr for en positiv test med clenbuterol.