Froome dropper VM

Chris Froome stiller ikke op til VM i landevejscykling. Han prioriterer at forberede sig til Vuelta a España.

En af cykelsportens mest dominerende ryttere står over, når eliten kører om Mads Pedersens VM-trøje den sidste weekend i september.

Chris Froome har besluttet sig for at droppe VM i Italien, fordi han sætter alt ind på en toppræstation i Vuelta a España.

- Efter Tirreno vil jeg tage nogle uger i højdetræningslejr. Derfor melder jeg fra til VM. Jeg vil kun fokusere på Vueltaen, og så vil jeg nok køre en klassiker som optakt til Vueltaen. Jeg tror, det bliver Liege-Bastogne-Liege, siger Chris Froome til Cyclingnews ifølge det hollandske medie Wielerflits.

Udtalelsen kommer i forbindelse med det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico. Her er der indtil videre kørt to etaper, hvor Bora Hansgrohes Pascal Ackermann har været hurtigst i massespurterne. Danske Magnus Cort ligger nummer tre i klassementet efter en tredjeplads på første etape.

Efter denne sæson skifter Froome fra INEOS Grenadiers til Israel Start-Up Nation, og nu satser han alt på at sige pænt farvel med endnu en Grand Tour-sejr.

Froome, der har vundet både Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España, kæmper dog stadig med at komme helt op i omdrejninger efter et alvorligt styrt i sommeren 2019. Briten styrtede, da han prøvekørte enkeltstartsruten under Criterium du Dauphiné, og det holdt ham ude i flere måneder.

Efter brud på lårbenet, den ene albue og flere ribben gjorde Froome comeback ved UAE Tour i februar 2020, og siden cykelsportens totale nedlukning i foråret har Chris Froome deltaget i tre løb inden Tirreno-Adriatico. Den firedobbelte Tour-vinder blev valgt fra til Tour de France, fordi både han og holdets ledelse vurderede, at det ville gavne med lidt mere tid til at få løbsformen på plads.

VM køres fra den 24. til den 27. september i italienske Imola, der har præsenteret en af de hårdeste ruter i VM-historien.