Tour de France

Froome og Thomas erkender, at de ikke var i form til Touren

Det var skuffende at blive vraget til Tour de France, men beslutningen var helt rigtig, lyder det fra Chris Froome og Geraint Thomas.

I de seneste ti år har enten Chris Froome eller Geraint Thomas været til start i Tour de France.

Men til 2020-udgaven af verdens største cykelløb blev de to tidligere vindere af løbet begge vraget af deres hold, INEOS Grenadiers.

Formen op til starten på løbet for halvanden uge siden i Nice, var simpelthen ikke god nok til en plads på det sejrsvante hold.

- Det var en stor skuffelse, men nu har jeg bearbejdet det 100 %, fortæller Chris Froome i et interview med italienske Gazzetta dello Sport.

Men beslutningen, som chefen David Brailsford tog om at udelade den firedobbelte Tour-vinder, var ifølge Froome selv helt okay.

- Jeg var der ikke. Nu prøver jeg at blive bedre dag for dag. Jeg er overbevist om, at jeg kan være med på højeste niveau i de kommende år.

- At så mange eksperter tvivler på mig, motiverer mig. Jeg har stor tiltro til, at tingene løser sig.

Thomas er kun interesserede i rollen som kaptajn

Frem for at køre Tour de France er Chris Froome i disse dage med i det italienske etapeløb Tirreno Adriatico.

Her har han selskab af Geraint Thomas, der også har fået slugt skuffelsen over ikke at være blandt de 8 udvalgte til årets cykelmæssige højdepunkt, Tour de France.

- Det var en skuffelse ikke at være med. Jeg var der ikke 100 %, siger Geraint Thomas ligeledes i et interview med italienske Gazzetta dello Sport.

- Jeg er også nået til et punkt i min karriere, hvor jeg er nødt til at gribe de muligheder, der kommer. Jeg kan stadig være kaptajn i en grand tour. Det er den eneste rolle, der interesserer mig.

Netop rollen som kaptajn har vinderen af Tour de France i 2018 da også fået i dette års Giro d'Italia, der begynder den 3. oktober.

Chris Froome har fået stillet i udsigt, at han kan køre for sejren i den tredje grand tour, Vuelta a España, inden han fra næste sæson er fortid hos INEOS Grenadiers og fortsætter karrieren hos Israel Start-Up Nation.

Onsdag skal den britiske duo dog i første omgang kæmpe sig igennem den første svære etape i Tirreno Adriatico og bevise, at formen er på vej frem.

I Tour de France er det sidste års vinder, Egan Bernal, som INEOS Grenadiers sætter deres lid til.