Sagan er farlig og upopulær i feltet, siger rutineret dansker

Michael Mørkøv har flere gange i karrieren haft fat i Peter Sagan, der efter 11. etape blev straffet for at skubbe Wout van Aert i massespurten.

At kalde Peter Sagan for en kontroversiel rytter er måske en underdrivelse. I 2017 blev han smidt ud af Tour de France, og nu er han altså på den igen.

Onsdag aften på 11. etape blev han straffet efter at have forbrudt sig mod reglerne. I massespurten holdt han ikke sin linje, hvorefter han kørte ind i Wout van Aert og skubbede til ham med hovedet.

Belgieren kvitterede med en finger til Sagan, mens UCI fjernede slovakkens spurtpoint og placerede ham som nummer 85 i stedet for på andenpladsen.

Decuninck - Quick Step-danskeren Michael Mørkøv mener, at Sagan har brug den her straf.

- Nogle ryttere er farligere end andre. Sagan er ikke en af de fineste ryttere i kanten, og jeg har også tidligere haft fat i ham et par gange. Det er ikke kun i spurter, der er lige så meget undervejs, siger Mørkøv til TV 2 SPORT og uddyber:

- Han er jo en af de mest adrætte cykelryttere, og han er meget, meget dygtig til at styre sin cykel. Men det gør også, at han indimellem kører meget farligt og kan være tæt på at sende andre ryttere i asfalten. Det er nok meget fint, at han får en løftet pegefinger.

Er han upopulær i feltet?

- Ja, det er han. Han kører tit farligt, men det er da bare et par stykker, der gør. Det er en hårfin kamp at sidde og nikke skaller og ikke holde sin linje i spurten. Det er tit det, der er over grænsen.

’Hører ingen steder hjemme’

Heller ikke TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er glad for at se Sagan på den her måde.

Med lidt mere uheld kunne det nemlig have gået helt galt.

- Det er meget fint, der bliver sat nogle grænser. Peter Sagan gik over grænsen i dag, fordi han lavede det her skub med hovedet. Det hører ikke nogen steder hjemme. Det gør det hele lidt ekstra farligt.

- Det skulle ikke have gået meget anderledes, så havde Wout van Aert væltet.

'Jeg var i chok'

Efter etapen var Wout van Aert også vældig utilfreds med Sagan.

- Han prøvede at skabe plads til ham selv. I mine øjne er det ikke tilladt at gøre det. Jeg var virkelig i chok og overrasket i øjeblikket, hvor jeg mærkede noget. Jeg var virkelig bange.

Derfor konfronterede belgieren også Sagan efter etapen.

- Jeg brugte ikke særligt pæne ord. Jeg sagde til ham, at det her ikke er slut endnu, og at jeg ikke var fan af det. Det eneste, der kom fra ham, var en masse andre grimme ord. Det var svært at have en god snak, sagde han til TV 2 SPORT.

Wout van Aert endte som nummer tre på etapen, fordi Sagan mistede sin placering.