Tour de France

Sagan forklarer kørsel, der fik rival til at give ham fingeren

Sagan mistede værdifulde point i kampen om den grønne trøje, men han nægter at opgive konkurrencen.

Caleb Ewan vandt 11. etape af Tour de France, men hurtigt kom en anden historie til at fylde.

Peter Sagan skubbede nemlig til Jumbo-Vismas Wout van Aert i spurten - et skub, der kostede Sagan en deklassering og dermed en placering som nummer 85.

Sagan forklarer til holdets hjemmeside, at han rykkede ind for at undgå et uheld.

- Jeg havde farten i spurten, så jeg prøvede at gå forbi på højre side. Jeg gik nemt forbi én rytter, men så blev det meget smalt. Jeg var nødt til at rykke mig for at undgå barriererne.

- Jeg blev deklasseret for det. Det kostede mig en masse point (til pointtrøjen red.), men jeg har ikke opgivet kampen for den grønne trøje, siger Sagan.

Jeg sagde til ham, at det her ikke er slut endnu

Wout van Aert

Sportsdirektør accepterer straf

Peter Sagans meget nøgterne beskrivelse af situationen ligger i tråd med Enrico Poitschkes. Han er sportsdirektør på holdet.

Han forklarer, at det ikke var meningen, at Sagans skub skulle være så vildt.

- På de sidste meter så han en mulighed for at gå efter sejren, hvis han kørte tæt på barrieren.

- Han rørte van Aert mere, end hvad der var intentionen, så han blev deklasseret. Det er langt fra perfekt, men vi er nødt til at acceptere det, siger sportsdirektøren.

Peter Sagan har nu 68 point op til Sam Bennett, der fører kampen om den grønne trøje.

Van Aert tog fat i Sagan

Hans kørsel gjorde mildest talt van Aert rasende.

Kort efter at have passeret målstregen råbte belgieren ad Sagan, hvorefter han rakte hånden frem og strittede med den længste finger.

- Jeg var virkelig chokeret i øjeblikket. Jeg mærkede noget i maks fart. Jeg var virkelig bange, sagde Wout van Aert efter etapen til TV 2 SPORT.

Det sluttede da heller ikke med den strakte finger, som i øvrigt kostede van Aert en bøde på 1400 kroner for upassende opførsel.

Efter spurten tog han nemlig fat i slovaken.

- Jeg brugte ikke særligt pæne ord. Jeg sagde til ham, at det her ikke er slut endnu, og at jeg ikke var fan af det. Det eneste der kom fra ham var en masse andre grimme ord. Det var svært at have en god snak, fortæller Wout van Aert.

Sprinteren Hugo Hofstetter fra Israel Start-Up Nation er også ude med riven mod Sagan. Han skriver på Twitter, at han var lige bag den slovakiske stjerne, da han og van Aert stødte sammen.

- Hvis jeg ikke bremsede der, havde jeg og måske nogle andre ligget på hospitalet nu. Jeg er meget skuffet, skriver han.

Det er ikke første gang, Peter Sagan gør sig uheldigt bemærket i en massespurt.

I 2017 blev slovakken smidt ud af Tour de France, da han sendte Mark Cavendish i asfalten på 4. etape.