12. etape | Chauvigny > Sarran Corrèze | 10. september

Det gælder om at ramme udbruddet på 12. etape. Gør man det, og har man gode ben til sidst på stigningerne, er der god chance for en etapesejr.

square to 16x9

Favoritter

***** Julian Alaphilippe

**** Greg Van Avermaet, Maximilian Schachmann

*** Matteo Trentin, Tiesj Benoot, Søren Kragh Andersen

** Peter Sagan, Michael Valgren

* Dries Devenyns, Alberto Bettiol

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Det kan nemt blive en stor dansk dag.

Nøglepunkt

Suc au May. Selvom jeg modsiger mig selv her, er det ofte det klogeste at vente på sidste stigning, hvor sejren de fleste gange bliver hevet i land.

Hvis jeg var sportsdirektør

Jeg ville jeg sige til mine ryttere, der rammer udbruddet, at de skal prøve at køre på Cote de la Croix du Pey, da alle i udbrydergruppen nok vil vente på Suc au May. Måske kan du foregribe situationen på den måde. Nogle gange er det den, der kommer på forkant, der kan kontrollere situationen. Det kræver dog, at der ikke sidder alt for mange hjælpere i gruppen bagved dig.

Betydning for klassement

Der venter så mange bjerge i horisonten, at man skal være ret vild og lidt desperat, hvis man kaster sig ud i noget her.

Dagens dansker

Det kunne meget nemt blive Søren Kragh. Han kan køre op ad stigninger som disse, han kan afslutte, og han kan køre solo. Dermed sidder han med gode kort på hånden, hvis han rammer udbruddet.

De sidste kilometer

square to 16x9

Ruten

Etapen er en skræddersyet udbrudsetape. De mange højdemeter i finalen gør, at sprinterholdene ikke vil kontrollere. Så skulle det da være et hold som BORA-hansgrohe for Peter Sagan. Den er dog så hård, og kræfterne, der skal bruges, er så mange, at jeg bedre kunne forestille mig, at han prøver lykken selv.

Sarran Frankrig, 25. sep 2020, 08:00

7 Skyet Regnbyger 5 m/s Let vind fra vest 0 mm

Suc au May er en hård stigning, selvom den ikke er så lang. Der er dog for langt fra den og indtil mål, til at favoritterne vil kaste sig ud i angreb. Det er til gengæld et godt sted for et angreb i udbruddet. De lidt mere klatrestærke udbrydere vil nok gerne af med de hurtigste af de folk, der sidder i gruppen.

Etapen kan faktisk godt sammenlignes lidt med den etape, som Magnus Cort vandt i 2018, selvom Pic de Nore-stigningen var lidt længere end Suc de May. Så har man lidt det samme med en hård stigning, en nedkørsel og så et stykke ind imod mål. Her er det dog lidt mere kuperet, end hvad der var tilfældet i 2018. En ting er i hvert fald sikker: Der er godt cykelløb i vente.

Hvis Movistar vil forsøge at vinde holdkonkurrencen igen, så skal de være på stikkerne her. Det er en dag, hvor udbruddet godt kan køre hjem med mange minutter, hvis alle ryttere i gruppen er tilpas lang tid efter.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 12. etape. Video: TV 2 SPORT