Tour de France

Bennett forsvarer udskældt Sagan: Hvornår er sprinterne blevet bløde?

Peter Sagans aggressive kørsel på 11. etape deler vandene. Nogle holder med ham, andre kan ikke udstå hans farlige overhaling.

Onsdagens mest kontroversielle Tour-rytter kommer fra Slovakiet og er en af sportens største stjerner.

Derfor er holdningerne mange til Peter Sagans kørsel på afslutningen af 11. etape, hvor et skub med Wout van Aert som modtager endte med at koste ham andenpladsen på etapen.

- Jeg havde farten i spurten, så jeg prøvede at gå forbi på højre side. Jeg gik nemt forbi én rytter, men så blev det meget smalt. Jeg var nødt til at rykke mig for at undgå barriererne, sagde Sagan om episoden.

Herunder kan du få et overblik over andres holdninger til Sagans handling, der deler vandene.

Hans største konkurrent til pointtrøjen, Sam Bennett, mener for eksempel ikke, at slovakken skulle have været deklasseret. Det er andre dybt uenige i.

Sam Bennett

Sprinter, Deceuninck - Quick-Step

Jeg ved ikke hvornår og hvilket tidspunkt, at sprinterne er blevet bløde de sidste par år. At bruge skuldre og skubbe med hovedet er en del af at sprinte. Nu har man kameraer og 'keyboard warriors'. De kunne lige så godt sætte os op i båse og sige "af sted". Men sådan skal det ikke være.

Så du er ikke enig med juryen?

Han er ved barrieren, så han er nødt til at komme ud. Skal man bare bremse? Man er nødt til at køre, siger han til TV 2 SPORT.

Wout van Aert

Manden, der blev skubbet af Sagan

Jeg var virkelig chokeret i øjeblikket. Jeg mærkede noget i maks fart. Jeg var virkelig bange.

Jeg brugte ikke særligt pæne ord. Jeg sagde til ham, at det her ikke er slut endnu, og at jeg ikke var fan af det. Det eneste, der kom fra ham, var en masse andre grimme ord. Det var svært at have en god snak, siger han til TV 2 SPORT.

Bradley Wiggins

Vinder af Tour de France 2012

Han tog chancen ved at gå på indersiden. Der var fint hul, da han gik forbi den første rytter. Havde det været en regulær spurt, havde han nok haft styrken og vundet. Han tog chancen og gik på indersiden, og vi så for nogle år siden den omvendte situation, hvor Cavendish forsøgte at gå forbi Sagan, som lukkede af. Det er en del af massespurter, siger han til Eurosport.

Hugo Hofstetter

Sprinter for Israel Start-Up Nation

Hej Peter Sagan. Jeg bruger aldrig Twitter, men... Med al respekt, som jeg har for dig, så [vil jeg bare sige, at] hvis jeg ikke bremsede der, havde jeg og måske nogle andre ligget på hospitalet nu. Jeg er meget skuffet, skriver han på sin Twitter.

Mads Pedersen

Verdensmester, Trek Segafredo

Sagans deklassering er okay. Heldigvis er Wout god til at styre sin cykel, så der intet skete, men det var et ret aggressivt skub. Han må acceptere, at han var på den forkerte side. Det er ikke altid okay at skubbe så meget, men det er en hårfin balance, skriver han i sin SMS-dagbog.

Chris Anker Sørensen

Tidligere cykelrytter og cykelekspert på TV 2 SPORT

Det er meget fint, der bliver sat nogle grænser. Peter Sagan gik over grænsen i dag, fordi han lavede det her skub med hovedet. Det hører ikke nogen steder hjemme. Det gør det hele lidt ekstra farligt.

Det skulle ikke have gået meget anderledes, så havde Wout van Aert væltet.

Taylor Phinney

Tidligere cykelrytter

Farligt? Ja. Badass? Også ja. Respekt til Peter Sagan og resten af sprinterne, fordi de er iblandt verdens mest vanvittige - og jeg mener det positivt - ekstremsportsudovere, skriver han på Twitter.

Quinn Simmons

Cykelrytter, Trek Segafredo

Denne sport gør alt for at skade sig selv. Sporten har brug for underholdning, atleter og aktion. Og ikke at straffe det. Sagan viste sine egenskaber, og Van Aert viste noget personlighed (ved at give langefingeren, red.). Ikke noget, der skal straffes, skriver han på Twitter.