Tour de France

Fire Tour-hold kan ånde lettet op - positive coronaprøver nulstilles

Fire hold i dette års Tour de France har nu mindre grund til at frygte anden hviledag. Coronaprøverne fra første hviledag bliver nulstillet.

Team INEOS, Mitchelton-Scott, AG2R og Cofidis bliver ikke smidt ud af Tour de France, hvis de igen afleverer én positiv prøve hos en person omkring holdet.

Tour de France-organisationen, ASO, bekræfter nemlig over for TV 2 SPORT, at coronaprøverne fra første hviledag bliver nulstillet til den anden.

Tour-organisationen henviser til en historie fra nyhedsbureauet AFP, hvori der står, at det er blevet besluttet af den franske regering.

Det understreges dog også, at hvis et medlem af de fire hold bliver testet positiv inden hviledagen, bliver det smidt ud.

Et medlem af staben på henholdsvis INEOS, Mitchelton-Scott, AG2R og Cofidis afleverede en positiv prøve på første hviledag. Reglen under dette års Tour de France lyder, at et hold bliver smidt ud, hvis to personer med tilknytning til samme mandskab bliver testet positiv med corona inden for syv dage.

Flere medier – især franske – spekulerede derfor i, om de fire hold ville blive smidt ud af Tour de France, hvis de igen havde én positiv prøve. Men dette er altså ikke tilfældet. Hvis de har to positive prøver, bliver de dog stadig sendt ud.

Tour-direktør testet positiv

Fem personer afleverede en positiv prøve mandag. Fire af prøverne stammede altså fra et holdmedlem fra Cofidis, INEOS, Mitchelton-Scott og AG2R. Den sidste prøve kom fra en teknisk medarbejder, som har forladt løbet.

Derudover blev Christian Prudhomme, der er Tour de France-direktør, også testet positiv, og han er nu gået i isolation.

I alt blev 841 personer testet på første hviledag. Heriblandt de 165 cykelryttere i Tour-feltet, der var tilbage på dette tidspunkt. De kommende prøver skal tages over den kommende søndag og mandag på grund af omfanget.