Cykling

Groenewegen får stadig trusler efter vanvittigt styrt, siger agent

Både Fabio Jakobsen og Dylan Groenewegen kæmper fortsat med at komme oven på igen efter det frygtelige styrt i Polen Rundt.

Når cykelfans og kendere hører navnet Fabio Jakobsen, tænker de fleste med det samme på ét forfærdeligt styrt.

Selvom der nu er gået mere end en måned siden uheldet i Polen Rundt, hvor den talentfulde hollænder endte i koma efter et uhyggeligt uheld, så er episoden langt fra glemt.

Hverken for fans, Fabio Jakobsen eller landsmanden Dylan Groenewegen, der havde en stor andel i det forfærdelige styrt, da hen veg fra sin linje og sendte Jakobsen i barrieren.

- Groenewegen får stadig trusler på de sociale medier, fortæller Martijn Berkhout, der er agent for begge ryttere, til hollandske NOS.

- Han har det ikke godt. Han lever med konsekvenserne af det styrt. Han er et mentalt sted, han er nødt til at komme ud af.

Efter uheldet valgte Jumbo-Visma at suspendere deres store sprinter-stjerne, mens Den Internationale Cykelunion, UCI, ser på en eventuel straf.

En 'knust' Dylan Groenewegen har også selv været ude og undskylde for sin rolle i episoden.

Agent tvivler på, om Jakobsen kommer tilbage

27-årige Dylan Groenewegen er dog ikke ene om at kæmpe.

Fabio Jakobsen har fået fightet sig ud af sit koma og er igen hjemme i Holland, men et comeback til cykelløb på højeste niveau er der fortsat stor tvivl om.

- På det her tidspunkt må vi vente og se, om hans krop kan komme sig, så han kan blive en topatlet igen, siger Martijn Berkhout til NOS.

- Det tager tid. Vi kan kun vente. Vi håber alle på det bedste.

Efter uheldet tilbragte Fabio Jakobsen en uge på intensivafdelingen på St. Barbara hospital i Sosnowiec, hvor de allerede ved hans ankomst havde opereret ham i fem timer.

Det har tidligere været meldt ud, at han brækkede samtlige knogler i ansigtet og mistede alle sine tænder i det grusomme styrt.

Hovedpersonen selv har da også tidligere udtalt, at han er 'dybt taknemmelig' for at være i live.