Tour de France

Pønser på alliance for at knække Roglic: - Realistisk, siger ekspert

Miguel Ángel López og Nairo Quintana er klar til et eventuelt colombiansk samarbejde i jagten på Tour-sejren. Egan Bernal smækker døren i.

Sidste år fik Colombia sin første vinder af verdens største cykelløb, da Egan Bernal satte alle konkurrenterne på plads og vandt Tour de France.

I år er colombianerne så igen godt med fremme, hvor vi lidt over halvejs i det store franske etapeløb.

Egan Bernal, Rigoberto Uran Uran, Miguel Ángel López og Nairo Quintana ligger alle til i top-10 med sejren inden for rækkevidde.

Alle fire kører på hver deres hold, men Miguel Ángel López vil bestemt ikke udelukke, at der kan komme en alliance på tale for at sikre endnu en colombiansk Tour-sejr.

- Vi har alle forskellige interesser, men måske kan vi lave et samarbejde, siger Miguel Ángel López ifølge Cyclingweekly.

- Lige nu er det hele stadig meget open. Men senere i Tour de France ville jeg ikke have noget imod en alliance.

Bernal vil ikke høre tale om alliance

Den idé, har Nairo Quintana også givet udtryk for, virker fornuftig.

Men de to colombianeren skal ikke forvente nogen alliance med den forsvarende vinder af Tour de France, Egan Bernal.

- Det undrer mig, at Quintana taler om alliancer, udtaler INEOS Granadiers-kaptajnen ifølge Cyclingweekly.

- Jeg har angrebet mange gange med ham, hvor jeg har bedt ham om at tage del i føringerne, men han ikke vil hjælpe mig.

Ekspert: - Samarbejde er ikke urealistisk

Selvom Egan Bernal ikke virker klar på at skulle hjælpe en landsmand til tops i Tour de France, så er det bestemt ikke et urealistisk scenarie, at se ryttere med samme nationalitet slå sig sammen.

Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak i hvert fald.

- Jeg ser helt klart, at de vil kunne lave alliancer - også på det her niveau. Det er helt sikkert realistisk, at de snakker sammen og forsøger at hjælpe hinanden.

- Det er meget kontrolleret fra INEOS og Jumbo-Visma, og de to hold er så stærke. Så jeg kan sagtens se det give give god mening, at eksempelvis Quintana angriber først lader Roglic lukke, og så stikker Lopez efterfølgende.

Roglic skal knækkes

En ting er at have en god taktik, noget andet er at følge den til dørs.

Skal Colombia igen få en vinder af verdens største cykelløb, så skal de lige have knækket den stærke slovener Primoz Roglic.

Jumbo-Visma kaptajnen har 21 sekunders forspring til Egan Bernal, 32 sekunder ned til Rigoberto Uran og Nairo Quintana mens Miguel Ángel López er 1 minut og 15 sekunder efter på niendepladsen.

Måske er det netop derfor, at sidstnævnte har forslået en alliance. Astana-kaptajnen er i hvert fald godt klar over, der ser ud til at skulle noget særligt til at knække Roglic.

- Roglic er meget stærk i bjergene, men han har også en stor styrke på enkeltstarten. Det bliver en stor fordel for ham, vurderer López ifølge Cyclingweekly.

Den eneste enkelstart i dette års Tour de France ligger på 20. etape, hvor 36 kilometers kamp mod uret venter rytterne.