Tour de France

Store skuffelser løb igennem hovedet på rørt etapevinder

Tredje gang blev lykkens gang for 22-årig Marc Hirschi, der løb af med sejren på 12. etape.

Stemmen knækkede et par gange, mens han måtte tørre en lille tåre væk fra øjenkrogen efter vinderinterviewet.

Der er ikke noget at sige til, at 22-årige Marc Hirschi var rørt efter 12. etape i Tour de France. For efter to mislykkede forsøg tidligere i det store franske etapeløb var det endelig blevet schweizerens tur til at køre først over målstregen.

Han forklarer, at han ikke turde tro på sejren, før han var få hundrede meter fra målstregen.

- Jeg tvivlede på det hele tiden, og de (forfølgerne, red.) var altid tæt. Jeg havde billeder i hovedet fra de sidste etaper (hvor Hirschi var i udbrud, red.). I dag troede jeg aldrig på, at jeg kunne gøre det. Jeg tvivlede meget på det. Det er utroligt, da jeg har været tæt på to gange, siger Marc Hirschi efter etapen.

Fik selvtillid af sekundære placeringer

Og der er en god grund til, at schweizeren ikke turde tro på det.

Marc Hirschi blev nemlig nummer to på 2. etape, hvor han kun blev slået af Julian Alaphilippe. På 9. etape var han ligeledes tæt på sejren, da han var kørt alene, men blev hentet kort før målstregen. Her måtte han tage til takke med en tredjeplads.

- Selvom jeg ikke vandt de andre etaper, fik jeg en masse selvtillid – ellers ville jeg ikke have angrebet alene. For jeg vidste, at jeg var stærk, siger Hirschi.

- Det er min første professionelle sejr, og så er det i Touren. Det kunne ikke være bedre. Det er som en drøm. Det føles bare så godt. Jeg kan ikke beskrive det, det er svært at finde ord.

En af de ryttere, Marc Hirschi henviste til de sekundære placeringer, var Maximilian Schachmann fra BORA-hansgrohe. Og han roser den unge komet efter etapen.

- Han var meget, meget stærk, men det forventede jeg også for at være ærlig. På 2. etape, da Julian Alaphilippe vandt, leverede han en virkelig fantastisk præstation. Jeg forventede, at han ville gøre det samme i dag. Det er ikke en overraskelse mere, at de unge ryttere kører stærkt i det professionelle felt, siger Schachmann til TV 2 SPORT.

Søren Kragh Andersen var også i udbrud med Marc Hirschi, inden schweizeren kørte alene, og danskeren spurtede sig til en tredjeplads.