Tour de France

Bardet udgår af Tour de France

Romain Bardet pådrog sig en hjernerystelse, da han styrtede på 13. etape.

Romain Bardet stiller ikke til start på 14. etape i dette års Tour de France.

Han har nemlig fået en hjernerystelse, da han styrtede på fredagens 13. etape. Det bekræfter franskmandens hold, AG2R, på sin hjemmeside.

- Scenerne efter styrtet krævede, at han skulle scannes på hospitalet i Clermont-Ferrand. Bardet skal stoppe alle sine sportslige aktiviteter, og han vil ikke være til start på etapen i morgen (lørdag, red.), skriver AG2R.

Hovedpersonen selv havde på fornemmelsen, at alt ikke var, som det skulle være.

- Denne etape gik helt modsat af, hvad jeg forventede. Styrtet var alvorligt, ned ad bakke, og jeg kæmpede hele dagen, siger Bardet.

- Undersøgelsen bekræfter, hvad jeg havde på fornemmelsen, og jeg er ikke i stand til at fortsætte i løbet. Jeg ved, at mine holdkammerater vil gøre deres bedste for at afslutte Tour de France med gode præstationer.

Det vides endnu ikke, hvornår Bardet kan vende tilbage på cyklen.

Vil ære Bardet med en bjergtrøje

Tv-billederne viste, at AG2R-kaptajnen slog hovedet i asfalten, og da han forsøgte at rejse sig efter styrtet, havde han svært ved at finde balancen og så groggy.

Holdet, løbets læger og Bardet selv vurderede dog i øjeblikket, at han kunne fortsætte. Dette var dog ikke tilfældet, og nu vil de gøre alt for at ære den franske kaptajn.

- Vi er alle kede af, at Romain skulle forlade os på sin egen hjemmebane. Han viste beundringsværdigt mod og kæmpede som en løve indtil slutningen på etapen. Vi vil kæmpe endnu hårdere for at ære ham med en bjergtrøje. Vi håber, at han kommer stærkere tilbage, siger Vincent Lavenu, der er holdejer hos AG2R.

Bardet indtog 27.-pladsen i Tour de France, tre minutter efter Primoz Roglic på førstepladsen.