Dansker styrtede og landede i pigtråd: - Han var lidt i chok

Niklas Eg slap med skrammer, da han styrtede på 13. etape i Tour de France. Han ser dog frem til de kommende bjerge.

Tour de France-feltet holdt vejret med omkring 80 kilometer til mål på 13. etape i Tour de France.

Her var der nemlig flere store klassementsstjerner, der røg en tur i asfalten. Nairo Quintana og Romain Bardet var begge nede, imens Bauke Mollema udgik af de skader, han forvoldte sig.

Niklas Eg, der kører på hold med Mollema, sad tæt på hollænderen, og han blev også revet med ned. Ifølge holdkammeraten Mads Pedersen røg Niklas Eg ind i noget pigtråd, der var nede i grøften.

- Han er okay. Han var lidt i chok, da han røg ind i noget pigtrådshegn og har fået nogle kedelige sår. Så slog han knæet en lille smule, men jeg tror, at han var mere i chok, end det egentlig gjorde ondt, sagde Mads Pedersen efter etapen til TV 2 SPORT.

Så han skal trøstes lidt i aften?

- Jeg tror sgu, han klarer den. Jeg må købe en pakke mentos til ham, så bliver han glad, sagde Mads Pedersen med et smil på læben.

Er ikke bekymret over knæet

Den danske bjergrytter fortæller også selv, at han er ovenpå igen efter styrtet, der ramte ham lige i øjeblikket.

- Jeg er okay, og det kunne have gået meget værre. Man kan se, at Bauke er på vej hjem med et brækket håndled, så jeg er glad for, at jeg er en del af løbet endnu, siger han i AftenTouren.

- Det har været simpel behandling med lidt massage og med is på det ene knæ. Der er ikke tid til at køre og pibe over, at jeg har ondt i det ene knæ. Jeg går ud fra, at når vi kommer i gang og får varmet lidt op, at det fungerer, som det skal. Det er ikke noget, jeg er bekymret over.

Med Bauke Mollema ude af Tour de France er det nu Richie Porte, der skal have holdets fulde opmærksomhed. Og her kommer Niklas Eg til at spille en nøglerolle, vurderer Lars Bak, der er ekspert for TV 2 SPORT under Tour de France.

- Han kører flot og slutter i top-40, og de får brug for ham senere i løbet, da Richie Porte er godt kørende. Han skal have en okay dag i morgen (lørdag, red.) og komme igennem etapen, og så skal han være klar til de kommende bjergetaper, siger Bak.

Niklas Eg er den næstbedste dansker i klassementet, da han indtager en plads som nummer 61. Han er over halvanden time efter Primoz Roglic.

Team Sunwebs Søren Kragh Andersen er den bedsteplacerede dansker i klassementet, da han er på 55.-pladsen efter 13. etape.