Tour de France

Her er alle Tour-danskernes idoler - ét navn går igen

De startede alle som unge, håbefulde ryttere, hvor de så op til de etablerede stjerner. Og der faktisk ét idol, som flere af dem har til fælles.

Otte danskere har i år fået drengedrømmen opfyldt ved en deltagelse i Tour de France.

Det har krævet hårdt arbejde for dem at nå dertil, hvor der er blevet brugt mange timer på landevejene. Når de har trænet derude som unge ryttere, har danskerne forestillet sig, at de var tidens store professionelle ryttere, som de kunne se op til.

Og der er særligt ét navn, der går igen hos flere af rytterne.

Her er danskernes idoler

Michael Valgren

Idol: Fabian Cancellara

- Han var en led cykelrytter, og så sad han godt på cyklen. Det var ham, jeg prøvede at kopiere, når jeg skulle sidde på cyklen. Han var sgu meget lirens.

Niklas Eg

Idoler: Ivan Basso, Carlos Sastre, Schleck-brødrene, Alberto Contador

- Det har altid været dem, der har kørt på Bjarnes hold. Det var først Ivan Basso, så Carlos Sastre, derefter Schleck-brødrene og så Contador. Som dansker var det dem, man fulgte.

Christopher Juul Jensen

Idol: Geraint Thomas

- Da jeg var ungdomsrytter, så jeg op til Lance Armstrong, men tiden er gået, og det er ikke ham, jeg vil vælge mere. Nu som professionel ser jeg meget op til en rytter som Geraint Thomas, der startede ud som en værdifuld hjælperytter og banerytter, men var også god til klassikerne. Og nu har han kunne vinde Touren selv.

Casper Pedersen

Idoler: Fabian Cancellara og Bradley Wiggins

- Cancellara er mit idol på grund af hans tempoegenskaber og hans teknik. Bradley Wiggins er sindssygt stilet og har bare klasse, synes jeg.

Søren Kragh Andersen

Idol: Fabian Cancellara

- Jeg var altid stor fan af Cancellara. Han var min favoritrytter. Man har måske sit idol, fordi man kan se sig selv i ham, og jeg tror lidt, at det var derfor. Jeg drømmer om at præstere det samme eller noget lignende.

Kasper Asgreen

Idol: Fabian Cancellara

- Jeg så op til ham. Han kunne mange af de ting, jeg også drømmer om at kunne en dag.

Mads Pedersen

Har ingen idoler, men har et godt råd til unge ryttere.

- Man skal være et ordentligt menneske, tro på sig selv og bliv ved med at kæmp, så kan det hele lade sig gøre.