Tour de France

INEOS mangler én vigtig rytter under Touren, mener Riis

NTT-lederen har analyseret de store mandskaber og kampen om sejren i dette års Tour de France. Og her har han set svagheder hos Team INEOS.

Tour de France-feltet nærmer sig løbets afgørende fase, hvor der de næste mange dage er adskillige bjergetaper på programmet.

Primoz Roglic og Jumbo-Visma fører Touren og skal forsvare den gule førertrøje, mens blandt andre Team INEOS - med sidste års vinders Egan Bernal på holdet - skal forsøge at erobre den.

Bjarne Riis, der er holdejer på NTT-mandskabet, har dog set svaghedstegn hos INEOS-mandskabet, og han vurderer, at de kommer på noget af en opgave, hvis de skal fravriste førertrøjen fra Jumbo-Visma.

- INEOS har ikke et stærkt hold. En masse af deres ryttere er ikke på deres normale niveau, og de savner Geraint Thomas, siger Bjarne Riis ifølge VeloNews.

- Når løbet er i gang, er det kun de bedste, der er tilabge. Jumbo kan have Tom Dumoulin, Sepp Kuss, Wout van Aert, men når de store ryttere kører, vil Roglic være alene. Det er mand-mod-mand, og det bliver dét, der afgør Touren.

Bjarne Riis vurderer, at Primoz Roglic ligeledes vil være favorit på den afsluttende enkeltstart op ad La Planche des Belles Filles-stigningen, og derfor skal konkurrenterne forsøge at angribe, inden det er for sent.

- Jeg ser, at Jumbo bliver mindre stærk hver dag, og de har brugt en masse energi indtil videre. Den sidste enkeltstart burde favorisere Roglic, og han burde have den gule trøje (på de tidspunkt, red.), så de andre skal ud og skubbe til grænserne og forsøge hver dag. Det bliver interessant at se, om de har en taktik til at gøre dette, siger Riis.

Vi har ikke været heldige – overhovedet – men det er en del af spillet

Bjarne Riis

NTT vil kæmpe hver dag

Bjarne Riis’ NTT-hold har endnu ikke haft de resultater i Tour de France, de havde håbet på. Holdet havde sat sin lid til europamesteren Giacomo Nizzolo på de flade etaper og Domenico Pozzovivo i bjergene.

Begge har dog været ramt af styrt, og Nizzolo har været så ilde tilredt, at han er udgået. Derfor tager holdet én etape ad gangen og vil udnytte de muligheder, der kommer.

- Vi er her, og vi kæmper. Vi har ikke været heldige - overhovedet - men det er en del af spillet. Vi fortsætter med at kæmpe og venter på vores muligheder, siger den danske holdejer.

Holdets bedste resultat indtil videre i Tour de France er den andenplads, som Edvald Boasson Hagen fik på 7. etape.