Cykling

Landstræner ser Fuglsang blandt VM-favoritterne: - Bedste chance i min tid

Jakob Fuglsang kan meget vel ende med at overtage regnbuetrøjen fra Mads Pedersen, mener den danske landstræner.

Sidste år kom den mytiske regnbuetrøje på danske skuldre, da Mads Pedersen vandt VM i Yorkshire.

Og selvom den forsvarende verdensmester har meldt afbud, når dette års VM køres om godt to uger i italienske Imola, så kan den ikoniske trøje meget vel blive siddende på en dansker.

Det vurderer den danske landstræner.

- Det er ingen hemmelighed, at den her rute handler om Jakob Fuglsang for vores vedkommende. Han er vores klart stærkeste kort, siger Anders Lund til TV 2 SPORT

- Vi betragter helt klart os selv som nogen af favoritterne. Jeg vil faktisk sige, at med den rute, vores hold og Fuglsang i spidsen, så er det vores bedste chance i min tid som landstræner.

Et svært løb at vinde

Dette års VM var oprindeligt planlagt til at skulle afholdes på en kuperet og krævende rute i Schweiz, men coronrarestriktioner i alpelandet resulterede i en aflysning.

Den Internationale Cykelunion, UCI, fandt dog en afløser i italienske Imola, der ifølge den danske landstræner har disket op med perfekt perfekt profil til en Jakob Fuglsang i storform.

- Det er jo et svært cykelløb at vinde, men der er ingen tvivl om, at favoritværdigheden aldrig har været mere tydelig end i år, udtaler en optimistisk Anders Lund.

- Jakob er glad for den her rute, det er der ingen tvivl om.

Yderst krævende rute venter

Imola i Emilia-regionen skal lægge asfalt til VM for anden gang i historien.

Og de italienske arrangører har planlagt en rute, der ikke går i glemmebogen lige foreløbig.

Der skal køres en rundtstrækning på 28,8 kilometer. Undervejs er der to stigninger på cirka 10 % i et terræn, der minder meget om det, hvor Fuglsang har taget sin karrieres to største sejre: Lombardiet Rundt og Ardenner-klassikeren Liege-Bastogne-Liege.

- Det er en meget hård rute. Ikke bare med de her to stigninger. Det er små veje og angrebsterræn, fortæller landstræner Anders Lund, der med egne øje var nede og besigtige ruten i sidste uge.

- Det er meget spektakulært og smukt.

Fuglsang håber at nå i form

Hovedpersonen selv er i disse dage ved at finpudse VM-formen i det italienske etapeløb Tirreno Adriatico efter nogle ugers løbspause.

Efterårets helt store mål har længe været Giro d'Italia i oktober, men da den danske stjerne hørte VM var tilbage på programmet ændrede planerne sig en smule.

- Da VM blev aflyst slog jeg det lidt ud af hovedet, men jeg håber, at jeg kan nå at komme i en form, så jeg kan køre med om sejren, har Jakob Fuglsang tidligere sagt til BT.

- Det er et langt løb med 5000 højdemeter, det burde være til min fordel. Jeg ville nok se mig selv som en af favoritterne, men jeg er helt sikkert ikke alene om det.

VM starter den 24. september, mændenes verdensmester bliver fundet den 27. september.