Tour de France

Tour-kaptajn udgår - fransk stjerne væltede, da han prøvede at rejse sig

Bauke Mollema, der er en af Trek-Segafredos klassementskaptajner, er ude af Tour de France efter et slemt styrt på 13. etape.

Trek-Segafredos drømme om et godt resultat i Tour de France-klassementet har lidt et alvorligt knæk.

Hollandske Bauke Mollema, der var nummer 13 inden 13. etape i det store franske etapeløb, er udgået efter et slemt styrt.

Med 87 kilometer til mål røg flere store ryttere ned i et sving. Nairo Quintana landede i en grøft sammen, hvor Mollema også havnede.

Man kunne dog se på tv-billederne, at han selv gik op ad grøften igen. Han var dog tydeligvis i store smerter og tog sig til sin ene hånd.

Hollænderen kom aldrig tilbage på cyklen igen, og dermed er der kun syv ryttere tilbage på Trek-holdet.

- Desværre blev Bauke Mollema fanget i et styrt. Han er udgået, og vi vil skrive om omfanget af skaderne, når vi ved mere, skriver Trek-Segafredos på sin Twitterprofil.

Niklas Eg, der også kører på Trek-holdet, var også nede i styrtet, men han kom tilbage på cyklen igen.

Trek-Segafredo skal nu sætte sin lid til Richie Porte, der er nummer 11 i klassementet, 1 minut og 53 sekunder efter Primoz Roglic.

Bardet kæmpede sig tilbage

Tv-billederne viste også, at Romain Bardet slog hovedet hårdt mod asfalten, da han styrtede.

Franskmanden virkede til at være groggy, da han forsøgte at rejse sig, men holdet vurderede, at han er i stand til at fortsætte.

Det franske tour-håb ser groggy ud efter sit styrt. Video: Magnus Stig Christensen

Umiddelbart så det ud til, at styrtet blev forårsaget af Winner Anacona og Nairo Quintana fra Arkea-Samsic, der kørte ind i hinanden i svinget.

Dermed er der nu 17 ryttere, der er udgået af Tour de France. Du kan få et oversigt her.