Tour de France

Tour-vinder bekymret over tidstab: - Jeg havde det godt

Egan Bernal tabte tid til konkurrenterne og mistede sin andenplads i Tour de France. Det sker på trods af, at han faktisk havde gode ben.

Nogle gange må man bare indse, at der er andre ryttere, der er stærkere end en selv.

Sådan lød den umiddelbare vurdering fra Egan Bernal, der er forsvarende Tour-vinder, efter 13. etape i Tour de France. Her mistede colombianeren sin andenplads i klassementet, da han tabte 38 sekunder til både Primoz Roglic og Tadej Pogacar.

Og det bekymrer Bernal, da han faktisk følte, at han havde det godt ude på etapen.

- Jeg havde det egentlig godt på sidste stigning. Jeg prøvede at gøre mit bedste, men de var stærkere end mig. Jeg kunne ikke gøre noget ved det, selvom jeg havde det godt igennem hele dagen, siger Egan Bernal efter etapen.

- Jeg ser på mine tal (watt-tal, red.), og de var nogle af mine bedste. Så hvis de andre er stærkere, kan jeg ikke gøre noget.

Når du har gode tal, er det så ikke bekymrende, at de andre er over 30 sekunder foran dig?

- Jo, helt sikkert. Det er ikke den bedste situation, men vi skal bevare fokus og gøre vores bedste, siger colombianeren.

Bernals chance er, at han er rolig og har overblik. Han kender sig selv godt

Rolf Sørensen, cykelekspert TV 2 SPORT

Ekspert tør ikke dømme Bernal ude

Man kunne også se på Team INEOS’ taktik, at Bernal vurderede, at han havde gode ben.

For hen imod afslutningen satte holdet sig frem og tog styringen, og forinden blev Pavel Sivikov sendt ud som forpost. Dette blev dog ikke til noget.

Men selvom han nu indtager tredjepladsen i klassementet, tør TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen ikke at dømme Bernal ude endnu.

- Bernals chance er, at han er rolig og har overblik. Han kender sig selv godt. Når vi kommer til bjergene i over 2000 meters højde, er det nok mere der, hvor han har en chance, og hvor han kan gøre noget, siger Rolf Sørensen.

Egan Bernal 59 sekunder efter Primoz Roglic på førstepladsen, mens han er 15 sekunder efter Tadej Pogacar.

Der er endnu flere bjerge på programmet på 14. etape. Den kan du læse mere om her: