Udgået kaptajn spurgte Mads Pedersen, om han stadig havde alle sine tænder

Bauke Mollema måtte udgå efter et slemt styrt på 13. etape, hvor han brækkede sit håndled og slog sin mund.

Årets Tour de France sluttede i en grøft for en af Trek-Segafredos klassementshåb Bauke Mollema.

Hollænderen styrtede i et sving på 13. etape, hvor han endte i en grøft sammen med blandt andre Romain Bardet og Nairo Quitana.

Det var dog Mollema, der blev hårdest ramt, da undersøgelser efterfølgende har vist, at han har fået et kompliceret brud i sit håndled. Det bekræfter Trek-Segafredo efter etapen i pressemeddelelse.

Danske Mads Pedersen så ikke styrtet, men kom til efterfølgende, og her nåede han at udveksle et par ord med Mollema.

- Han blødte ud af munden og spurgte, om alle hans tænder var der. Det sagde jeg, at de var, og så gik han igen, siger Mads Pedersen efter etapen til TV 2 SPORT.

- Jeg så ikke, hvad der skete. Jeg kom bare og så, at han havde slået sig, og så sagde Kim (Andersen, sportsdirektør, red.), at han ikke kørte videre. Så var der ikke andet for end at få Niklas (Eg, red.) tilbage, der også var røget i jorden.

Normalt skal operationen foretages hurtig

Gaetano Daniele, læge hos Trek-Segafredo

'Bauke var i store smerter'

Trek-Segafredo fortæller, at han først blev transporteret i en ambulance efter etapen, inden han fløj med en helikopter til hospitalet i Clermont Ferrand.

Her afventer han stadig en CT-scanning, men det står klart, at han skal opereres i håndleddet efter styrtet.

Det forklarer Gaetano Daniele, der er læge hos Trek-Segafredo.

- Bauke var i store smerter, da han havde slået en nerve, men han er okay nu, da presset er blevet lettet, og han er nogenlunde smertefri. Men vi mangler stadig et overblik over situationen, men normalt skal operationen foretages hurtig.

Trek-holdet skal nu sætte sin lid til Richie Porte, der er nummer ni i klassementet, to minutter og seks sekunder efter Primoz Roglic.

Det blev mere tydeligt, hvem der bejler mest til en podieplads i Paris. Video: Magnus Stig Christensen