Tour de France

Afviser alliance i Touren: - Vi er ikke venner, siger Pogacar

Primoz Roglic og Tadej Pogacar er blandt de helt store favoritter i dette års Tour de France, og rivaliseringen mellem de to landsmænd vokser.

Fransk frasortering eller slovenske superkræfter?

Der er flere ting at huske 13. etape for i dette års Tour de France.

Klassementets nummer fire før etapen, Romain Bardet, udgik uheldigvis med en hjernerystelse, mens en anden franskmand Guillaume Martin tabte dyrbar tid og nu har over tre minutter op til den gule førertrøje.

Det her kommer til at gøre ondt

Primoz Roglic, Jumbo Visma

En førsteplads som Jumbo Vismas Primoz Roglic indtager - men som er tæt forfulgt af hans slovenske landsmand Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates.

- Det var en hård kamp på de sidste to kilometer, og jeg tror ikke vi var venner. Vi ville begge to gerne nå toppen, og rivaliseringen bliver helt sikkert kun intensiveret i løbet af næste uge, sagde Tadej Pogacar til Cyclingnews efter etapen.

Sloveneren henviser til den direkte duel, som han kæmpede mod en af årets helt store favoritter Primoz Roglic.

I slutningen af ruten fra Châtel-Guyon til Puy Mary Canta cyklede de to slovenere nemlig side om side og testede hinanden til det sidste. Alt sammen i en bestræbelserne på ikke at tabe ansigt og samtidig øge forspringet til deres nærmeste forfølgere.

Begge ting lykkedes - uden nogen form for alliance mellem de to landsmænd.

Men fredagens resultat klatrede den 21-årige UAE Team Emirates-rytter fem pladser op i klassementet. Nu er han kun 44 sekunder efter Primoz Roglic.

- Det var virkelig positivt. Jeg vandt tid på alle bortset fra Roglic, så jeg er rigtig glad. Det var ellers en hård dag, hvor vi startede med fuld pedal, sagde Tadej Pogacar.

Slovensk power

Den direkte duellant og løbets nuværende nummer et, Primoz Roglic, var af samme opfattelse som sin landsmand.

Det var ellers ham, som trak læsset og Tadej Pogacar gjorde alt, hvad han kunne for at følge med Primoz Roglic på allersidste meter af etapen.

Sloveneren lægger ikke skjul på, at der pludselig var meget langt til toppen.

- Hvis jeg skal opsummere de sidste to kilometer i to ord, så må det være 'virkelig hårdt'. Da vi ramte bunden af stigningen, tænkte jeg, at det her kommer til at gøre ondt. Men det var bare fuld smadder, hvor vi alle var tæt på vores egen grænse. Jeg var bare glad for, at jeg kunne slutte af til min egen fordel, sagde Primoz Roglic.

Lige bag Primoz Roglic og Tadej Pogacar er det fire colombianere, som forsøger at presse dem i klassementet.

Den forsvarende Tour de France-vinder, Egan Bernal, er stadig nærmeste forfølger på trods af, han var en af 13. etapes største tabere. Han tabte således 40 sekunder til de to slovenere i front, hvor det i øvrigt var en anden colombianer i Daniel Martinez fra EF Pro Cycling, der tog etapesejren.

Men Primoz Roglic er fokuseret på sit eget cykelløb indtil det sidste, og han vil ikke favorisere nogen.

- Det er et langt løb endnu. Jeg vil ikke distrahere mig selv med navne, der i sidste ende kan vinde, eller hvem der er bedre end andre. Jeg vil bare gøre mit bedste, sagde han.

Lørdag venter 14. etape i Tour de France, hvor rytterne skal køre fra Clermont-Ferrand til Lyon. Du kan se etapen på TV 2 og TV 2 PLAY fra 12:55.

Det blev mere tydeligt, hvem der bejler mest til en podieplads i Paris. Video: Magnus Stig Christensen