Tour de France

Søren Kragh er 'overrasket og fyldt med følelser' efter Tour-triumf

Søren Kragh Andersen jubler over etapesejren i Tour de France, der kommer efter stort arbejde.

En eminent angreb med få kilometer til mål sikrede en dansk etapesejr i Tour de France.

Søren Kragh Andersen er lykkelig over sejren, som kommer efter hårdt arbejde. Sunweb-danskeren forklarer, at det kommer efter en periode, hvor han ikke vidste, hvor god han var.

- Jeg har ingen ord. Jeg er emotionel. Jeg har drømt om det, men det altid svært at sige, at man er god nok, før man har gjort det. Jeg er meget overrasket, og jeg er fyldt med følelser, siger Søren Kragh Andersen efter sin sejr.

- Jeg havde virkelig gode ben hele dagen. Man ved aldrig, hvor gode de andre er. Mine ben var gode hele dagen. Det tog lang tid for mig at tro på mig selv i Tour de France, men hvis jeg lider, lider de andre også. Og så gik jeg bare efter det.

Han forventede ikke, at det gik så godt

Sejren er Team Sunwebs anden i løbet, da Marc Hirschi vandt 12. etape. Og det gav danskeren tro på, at han også kunne gøre det.

- Hirschi har givet hele holdet motivation. Og vi tror på os selv. Den her unge rytter, der laver vilde ting. Jeg bliver selvfølgelig inspireret, og jeg tror lidt mere på mig selv.

- Som du siger, er det fantastisk, at vi gør det så godt. Vi forventede ikke, at det gik så godt. Vi er her med det yngste hold i Touren, tror jeg. Det er med et perspektiv på fremtiden, at vi er her. Men vi præsterer allerede, så vi er super glade, siger Søren Kragh Andersen.

Sejren kommer efter, at danskeren blev nummer tre på 12. etape og nummer otte på 8. etape. Men på 14. etape kom sejren endelig.

Top-3 på etapen

  1. Søren Kragh Andersen (Sunweb)
  2. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) +0'15
  3. Simone Consonni (Cofidis) +0'15

Klassementet

  1. Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  2. Tadej Pogacar (UAE) +0'44
  3. Egan Bernal (INEOS) +0'59

Trøjerne efter etapen

  • Gul: Primoz Roglic (Jumbo-Visma)
  • Prikker: Benoît Cosnefroy (AG2R)
  • Grøn: Sam Bennett (Quick-Step)
  • Hvid: Tadej Pogacar (UAE)

Se alle resultater her: Etapen / klassementet