Tour de France

Søren Kragh var ikke holdets plan A, men rakte hånden i vejret på mødet

Team Sunwebs første plan var at have en rytter med i morgenudbruddet, men da det ikke lykkedes, måtte planen ændres.

Det var ikke umiddelbart den første plan i Team Sunwebs taktikbog, at Søren Kragh Andersen angreb og vandt 14. etape i Tour de France.

Holdet startede med at satse på et morgenudbrud, men da det ikke lykkedes, skulle plan B findes frem

Ifølge danskerens holdkammerat Nicolas Roche havde Søren Kragh Andersen udset sig etapen, og han meldte allerede ind i morges, at han ville have mulighed for at angribe.

- Det er stort for Søren. Vi talte om alle scenarierne i morges. Det var selvfølgelig mulighed for udbrud, men vi skulle diskutere, hvordan vi ville håndtere det, hvis vi kom samlet til mål. Han rakte hånden op og sagde: ’Kan jeg angribe så?’. Vi sagde, at det kunne han godt, siger Nicolas Roche til TV 2 SPORT.

'En virkelig smuk sejr'

Da morgenudbruddet ikke holdt hele vejen til mål, besluttede Sunweb sig for at køre en aggressiv finale og bruge alle sine kort, og det blev Søren Kragh Andersens fordel.

- Tiesj Benoot kørte først og havde et hul. Men han blev hentet, og så kørte Marc Hirschi. Men så fangede Søren øjeblikket i feltet, hvor der er en chance for at komme afsted. Vi havde også Casper Pedersen i reserve til spurten. Vi dækkede alle steder, og det gav pote, siger sportsdirektør Matt Winston til TV 2 SPORT.

Var det et sted på ruten, eller var det rytteren, der afgjorde, hvornår der skulle angribes?

- Det var begge. Det handler om, at Søren har en taktisk bevidsthed ude på ruten. Man skal vide, hvornår øjeblikket er. Vi har fem sekunders forsinkelse på vores signal i bilen, så Søren skal selv vide, hvornår øjeblikket er. Han ramte dem på det rigtige tidspunkt. Det var en virkelig smuk sejr, siger Winston.

Sejren var Danmarks 20. etapesejr i Tour de France gennem tiderne.

Øverst på podiet står en dansker fra Strib og modtager folkets hyldest. Video: Magnus Stig Christensen