Tour de France

Danskere var forbavsede, da de hørte om Bernals nederlag

Michael Valgren og Søren Kragh Andersen fik et mindre chok, da de efter etapen hørte, at den forsvarende vinder havde kørt sig ud af klassementet.

7 minutter og 20 sekunder?!

Sådan lød det fra Søren Kragh Andersen og Michael Valgren efter 15. etape, da de hørte, at Egan Bernal, der er forsvarende Tour-vinder, havde tabt klassementet på gulvet.

For selvom de godt havde luret, at colombianeren ikke var på toppen, havde de ikke forventet, at han ville blive sat af så eftertrykkeligt.

- Er det rigtigt? Wauw. Egan Bernal har ikke set super ud, men det overrasker mig, at han taber så meget. Det gør det godt nok. Jeg ved ikke, hvordan det er gået til oppe foran, men det kommer bag på mig, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Hvis du havde siddet i INEOS-bussen, havde du så ærgret dig over, at du ikke havde taget Geraint Thomas eller Chris Froome med?

- Ja, det kunne jeg godt forestille mig – også sådan som Geraint Thomas er kørende i Tirreno-Adriatico (italienske etapeløb, red.) lige pt. Folk har bare højt niveau, og hvis Bernal ikke lige har dagen, så betaler han bare prisen.

Han er bare ikke god nok i år. Hele INEOS-holdet er bare ikke gode nok

Søren Kragh Andersen om Bernal og INEOS

- Nu får vi helt sikkert et festfyrværkeri at se, når vi kommer op i højderne. Han kan nok ikke hente syv og et halvt minut, men det betyder nok, at INEOS-drengene skal ud og give den gas.

'INEOS er bare ikke gode nok'

Søren Kragh er ligeledet overrasket over tidstabet til den unge colombianer, og han må bare lette på hatten for slovenerne Primož Roglič og Tadej Pogačar, der er nummer et og to i klassementet.

- Det overrasker mig, at han taber så meget. Bernal har dog ikke set alt for godt ud, men alligevel kender vi også INEOS, at det først er i tredje uge, de slår til. Han er bare ikke god nok i år. Hele INEOS-holdet er bare ikke gode nok. Det er imponerende, at slovenerne bare kører fra de andre, siger Sunweb-rytteren.

Søren Kragh Andersen blev ligeledes spurgt ind til, om Geraint Thomas og Chris Froome kunne have gjort en forskel på Tour-holdet.

Men det tvivler han på.

- Jeg tror ikke, at de har nogen, der kan være med. Hvis de havde det, så var de her, siger danskeren.

Egan Bernal har nu mandagens hviledag til at komme sig, inden der venter flere bjerge i løbets tredje uge.

Der blev sat nogle ting på plads på dagens bjergetape. Video: Magnus Stig Christensen