Tour de France

Movistar-rytter ramt af tilskuer: - Det er det rene galskab

José Joaquín Rojas vil have politikerne til at gribe ind over for publikummet i Touren. På 14. etape fik han nok, efter han blev ramt af en tilskuer.

Lørdag var de danske øjne rettet mod Søren Kragh Andersen, der tog den blot 20. danske etapesejr i Tour de France nogensinde.

Men længere nede i feltet udspillede der sig en anden form drama, da José Joaquín Rojas fra Team Movistar blev ramt af en tilskuer, som var kommet lidt for tæt på rytterne. Det skriver det spanske nyhedsmedie AS.

- Den sidste del af etapen var det rene galskab, hvor jeg faktisk nåede at blive decideret bange. Jeg ved ikke, hvorfor de (arrangørerne, red.) tillader, at tilskuerne må være så tæt os, at en faktisk ramte mig, lød de hårde udsagn fra den 35-årige spanske cykelrytter.

José Joaquin Rojas endte med at køre alene i mål, fem minutter og 11 sekunder efter Søren Kragh Andersen. Rojas blev nummer 63 på etapen.

Har tidligere kritiseret tilskuere

Twitter har José Joaquín Rojas tidligere i september blandet sig i tilskuernes adfærd under årets Tour de France. Her delte rytteren et billede fra CPA, der anmodede tilskuerne om at respektere reglen om at bære mundbind.

Kritikken, som Movistar-rytteren fremfører, bliver formentlig ikke et problem på søndagens etape, hvor rytterne forlader Lyon for at bestige de stejle stigninger op ad Grand Colombier.

Cykelfans venter på feltet iklædt mundbind på 14. etape af Tour de France.

På grund af at Tour de France-feltet begynder at bevæge sig gennem regioner, der er stemplet som røde zoner, må der ikke komme tilskuere tættere på end 300 meter fra målstregen og 100 meter fra podiet i startområdet.

Formålet er at minimere risikoen for coronasmitte.

Men som følge af den lidt for fysiske oplevelse på lørdagens etape kræver José Joaquín Rojas ændringer fremadrettet.

- Jeg er ikke politiker, men der er ting, der kan forbedres. Det (tilskuerforanstaltninger, red.) burde have større opmærksomhed - begyndende med tilskuerne. Alt skal gøres på den rigtige måde. Men jeg synes selvfølgelig ikke, det er godt, fordi vi lever af mennesker, der ser og støtter os.

Du kan se lørdagens etape på TV 2 og TV 2 PLAY fra 12:50.