Tour de France

Sprinter knækkede Bernal og satte sig på hjul: - Det er jo ondt

Wout van Aerts arbejde på Grand Colombier knækkede Egan Bernal, og efterfølgende fulgtes de ad til mål.

”Ny etape, ny magtdemonstration af Wout van Aert”.

Sådan indleder den belgiske avis Het Laatste Nieuws en artikel om kometen Wout van Aert, der endnu en gang leverede en kæmpepræstation i Tour de France.

Selvom avisen måske er lidt partisk, kan man kun bukke for belgierens præstation. Han har normalt sin force på de flade veje og er hurtig i en spurt, men førte an i favoritfeltet i lang tid på Colombier-stigningen, og hans tempo var det, der knækkede den forsvarende Tour-vinder, Egan Bernal.

Og det fangede opmærksomheden hos TV 2 SPORTs ekspert under etapen.

- Så sætter van Aert sig på hjul (af Bernal, red.). Det er jo endnu mere ondt, sagde TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen under kommenteringen.

- Det er for at intimidere ham endnu mere og for at knække ham fuldstændig. "Jeg har lige ført dig midt over, og så kan jeg sidde med dig alligevel".

Da van Aert slog ud efter sin lange føring, faldt han tilbage til Bernals gruppe og satte sig på hjul af colombianeren hele vejen til mål.

Jeg kom ind over stregen med ham, og jeg kunne se, at han kunne slet ikke få det til at køre

Wout van Aert om Egan Bernal

Mere selvtillid til Van Aert

Belgieren fortæller, at han selvfølgelig er tilfreds med sin egen præstation, og han forklarer, at han godt kunne se på Bernal, da han først havde sat ham og kørte med ham op ad Colombier-stigningen, at alt ikke var, som det skulle være.

- Der var helt sikkert noget galt med ham, fordi han kunne slet ikke få det til at køre, siger Van Aert til Het Laatste Nieuws.

- Det var selvfølgelig godt for min selvtillid, at jeg kunne fortsætte. Jeg kom ind over stregen med ham, og jeg tror, at han var løbet tør for energi og havde en offday.

Belgieren forklarer, at holdet besluttede sig for at køre efter etapesejren, da de kunne se, at der kun kom otte mand med i udbrud. Derfor øgede de tempoet for at minimere angrebsforsøg, og det blev altså dyrt for Bernal.

Egan Bernal tabte 7 minutter og 20 sekunder og er nu på en 13.-plads.

Primož Roglič fører Tour de France med 40 sekunder til Tadej Pogačar.