Cykling

Her er de største øjeblikke, overraskelser og skuffelser fra Tourens anden uge

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen uddeler priser til nogle af de ryttere og hold, der har fået mest opmærksomhed i Tourens anden uge.

Tour de France nærmer sig med hastige skridt sin afgørelse.

Men inden fokus rykkes mod de sidste seks etaper, er det tid til et tilbageblik på nogle af de mest bemærkelsesværdige præstationer - på både godt og ondt - i løbet af den seneste uge.

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen har på mandagens hviledag fået til opgave at sætte navne på en række kategorier, der for ham har været opsigtsvækkende i den anden uge af verdens største cykelløb.

Største øjeblik: Søren Kragh Andersens etapesejr

Jeg ved godt, at det er lidt med danskerbrillen på, men det største øjeblik var jo at sidde inde i kommentatorboksen og se Søren Kragh Andersen vinde en vanvittig flot etapesejr. Da han rykkede, tænkte man, at ”det her kunne godt være det helt rigtige”, og så da han kom igennem sidste sving, og man kunne se, at han stadig havde power, og han så bare kunne køre den hjem hele vejen. Det var fantastisk, det var super fedt. Det er helt klart det største øjeblik i den sidste uge.

Se den vanvittige præstation og gigantiske triumf, hvor Søren Kragh Andersen vinder 14.etape. Video: Magnus Stig Christensen

Største overraskelse: BORA-hansgrohe

Den største overraskelse er, hvordan det her Bora-hansgrohe hold bliver ved med bare at imponere og lave de her holdangreb, og hvordan de lykkes med at kunne splitte feltet gang på gang. At de gør det én gang, ja det er rigtig flot, men det er altså vildt, at de kan blive ved og ved og ved. Så det her sammenhold, som BORA-hansgrohe har, dét vil jeg gerne fremhæve lidt.

Sjoveste øjeblik: Hesten John

Ja, den er svær. Vi har jo mange forskellige sjove øjeblikke inde i boksen, hvor vi griner af hinanden, når Rolf fortæller om hesten John. Jeg ved ikke, om der har været så mange sjove øjeblikke i feltet, jeg tror faktisk ikke, at det har været særlig sjovt at sidde ude i feltet. Det må helt klart være hesten John, der løber med prisen for sjoveste øjeblik.

Rolf Sørensen har en hest, der hedder John og en hund, der hedder Pirlo. Video: Christopher Roth

Flotteste sejr: Daniel Felipe Martinéz

Selvfølgelig er Søren Kragh nem at sige, men jeg vil faktisk give den til Daniel Felipe Martinéz, fordi dét, han lavede, var altså imponerende. Det var en fed finale. Det var sådan en finale, hvor man faktisk burde have haft split screen, fordi der skete så meget nede ved favoritterne, og der skete så meget oppe ved fronten. Lennard Kämna kørte fantastisk, Schachmann kørte fantastisk. Det var en fed, fed finale. Den sejr han tog der, Daniel Felipe Martinéz, hvor han var oppe mod to fra BORA-hansgrohe, det var eddermandme vildt.

13. etape blev afgjort på en hård stigning, hvor Martinez trak det længste strå foran Kämna Video: TV 2 SPORT

Største skuffelse: Egan Bernal

Jeg regnede med, at han skulle køre med om sejren i Tour de France, jeg regnede med, at han i hvert fald skulle gå på podiet. Jeg vidste godt, at Tadej Pogacar og Primoz Roglic måske var for svære at slå, men at han var med hele vejen, det havde jeg helt sikkert regnet med. For mig er det en kæmpe skuffelse, at han ikke har kunne gøre det helt færdigt.

Bedste hold: Jumbo-Visma

Jeg synes, at i går (søndag, red.) talte sig eget klare sprog med hvem det bedste hold er lige nu. De sad så mange i finalen, Jumbo-Visma havde vel også tre mand i top-10. De styrede fuldstændig løbet, så lige nu er det Jumbo-Visma, der også her i anden uge, er det bedste hold.

Dårligste hold: Total Direct Energie

Det er en meget, meget tæt afgørelse mellem NTT og Total Direct Energie. Valgren fra NTT sad flot med fremme, da Søren Kragh vandt og kørte også et godt resultat hjem. Det samme kan man måske sige med Gogl: Han endte ikke med at få et resultat ud af det, men var alligevel meget synlig i går. Det ender altså med at være – for anden uge i træk – Total Direct Energi, der er dårligste hold.

Bedste dansker: Søren Kragh Andersen

Det giver vel lidt sig selv: Søren Kragh, etapesejr. Det var en imponerende præstation, så hatten af for det. Han har helt klart været bedste dansker.