INEOS lægger sig fladt ned: - Vi er blevet udklasseret

Jumbo-Visma har været blandt de mest dominerende hold i Tour de France, hvor de ofte har taget kontrollen, når det er gået opad.

Søndag var en frygtelig dag for Egan Bernal og Team INEOS i Tour de France.

Colombianeren, der er forsvarende mester, kunne intet stille op og blev hurtigt sat af favoritgruppen, da Jumbo-Visma på dagens sidste stigning skruede tempoet i vejret.

- Vi er blevet udklasseret af Jumbo-toget, siger INEOS' sportsdirektør Servais Knaven ifølge det hollandske cykelmedie In de Leiderstrui.

Egan Bernal krydsede målstregen på Grand Colombier som nummer 25 - over syv minutter efter etapevinderen Tadej Pogacar.

Tidstabet betyder, at den colombianske INEOS-rytter nu er nummer 13 i klassementet, hvor han med al sandsynlighed nu har forpasset muligheden for at køre med om retten til at stå øverst på podiet i Paris.

- Det handler om, at han ikke havde benene. Og hvis man taber tre minutter på et tidspunkt, så gør det ingen forskel, om det er tre minutter eller syv minutter.

- Han er 23 år, og sidste år vandt han overraskende Tour de France. Han føler et pres om at præstere, siger Servais Knaven.

Aldrig set dem gå ned på den måde

Hvis det ender med, at Egan Bernal og Team INEOS ikke vinder årets udgave af verdens største cykelløb, og det er der meget, der tyder på, de ikke gør, så vil det være første gang siden 2014, at det britiske storhold ikke vinder.

Og at klassementsdrømmene allerede nu er bristet, er en stor overraskelse for TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Jeg har aldrig set INEOS gå ned på den måde i Tour de France.

- Der var året, hvor Chris Froome væltede og udgik (2014, red.). Men det var ikke på samme måde. Nu er det, fordi de ikke er gode nok, siger eksperten.

Især Egan Bernals niveau kommer bag på Chris Anker Sørensen, der ligesom mange andre havde enorme forventninger til den 23-årige colombianer inden Tour de France.

- Jeg er overrasket, for jeg havde forventet, at Bernal gik på podiet. Jeg troede, at han ville komme i tredje uge. Det er en kæmpe overraskelse, at det her sker, siger den tidligere cykelrytter.