Cykling

Mistanke om covid-19: To ryttere trukket ud af stort løb

Lukasz Wisniowski kommer ikke til at køre enkeltstart i Tirreno - Adriatico. Han er udgået af løbet på grund af mistanke om covid-19.  Marco Bertorello / Scanpix Denmark

Lukasz Wisniowski har fået symptomer på covid-19. Derfor er han trukket ud af etapeløbet Tirreno – Adriatico. Det samme er hans værelseskammerat.

I skyggen af Tour de France er det store etapeløb Tirreno – Adriatico blevet to CCC-ryttere fattigere.

Holdet, der også deltager i Touren, har trukket Lukasz Wisniowski og Szymon Sajnok ud af løbet, fordi Wisniowski ser ud til at være blevet smittet med den nye coronavirus. Det skriver CCC på sin hjemmeside.

Wisniowski udgik på søndagens etape, fordi han havde symptomer på covid-19. Han blev efterfølgende testet, og svaret på prøven indikerede, at han var smittet med den nye coronavirus. Szymon Sajnok er derimod symptomfri, men som Wisniowskis værelseskammerat har han også forladt løbet.

CCC oplyser, at holdets øvrige ryttere samt medarbejderne er blevet testet både søndag aften og mandag morgen. Ingen af dem var positive, og derfor har de fået lov til at fortsætte.

- Lukasz Wisniowski fik milde symptomer under 7. etape, og på grund af CCC’s covid-19-regler blev han omgående taget ud af løbet. Han blev straks testet, og denne prøve indikerede et positivt resultat, fortæller holdets læge Max Testa.

- Wisniowski blev straks isoleret fra resten af holdet. Det gjorde Szymon Sajnok og hans terapeut også. De testes igen, så vi kan bekræfte resultatet af de første prøver.

Szymon Sajnoks største resultat er fra banen, hvor han vandt VM i omnium i 2018.

Tirreno - Adriatico slutter mandag, hvor rytterne skal igennem en enkeltstart på ti kilometer. Simon Yates ligger nummer et i klassementet inden afgørelsen.

Tre danskere kører med

Der er tre danskere med i løbet, hvor især Magnus Cort har markeret sig i et par finaler. EF-rytteren blev nummer tre på 1. og 6. etape. Jakob Fuglsang blev nummer ni på 3. etape.

I klassementet ser det således ud:

  • 16: Jakob Fuglsang: -3:55
  • 110: Magnus Cort: -1.11:29
  • 111: Mikkel Bjerg: -1.12:09