Tour de France

Roglic blev spurgt til sin troværdighed: - Jeg har intet at skjule

Primoz Roglic forsikrer sine cykelfans om, at man kan stole på hans resultater i dette års Tour. Rytterne testes for doping hele tiden.

Du kan stille spørgsmål til dopingforsker Ask Vest Christiansen om doping i professionel cykling fra kl. 15:30 på tour.tv2.dk.

Tourens slovenske stjerne Primoz Roglic blev vækket tidligt søndag morgen inden slaget på Grand Colombier.

Han skulle testes for doping. En standardprocedure, som alle rytterne skal igennem under cykelløbet, og noget som den 30-årige cykelrytter støtter op om og ikke er nervøs for.

Ifølge Cyclingweekly blev rytteren spurgt til sin troværdighed i forlængelse af de seneste 'ustoppelige' præstationer, som landsmanden Tadej Pogacar formulerer det.

- De tester os hele tiden. Faktisk i dag inden etapen (søndag, red.) lidt efter klokken 06. Det slog mig ikke ud, jeg havde fuld kontrol. Også efter etapen, siger Primoz Roglic.

Det er et spørgsmål mange ryttere, der kører i den gule førertrøje, skal affinde sig med.

- Men jeg har intet at skjule. I hvert fald ikke fra min side af, og det kan I helt sikkert stole på, fortæller sloveneren.

Det er cykelsportens uafhængige antidopingenhed, Cycling Anti-Doping Foundation (CADF) i samarbejde med Det Franske Forbund for Anti-Doping (AFLD), der står for at teste rytterne.

På grund af coronapandemien var det først tilbage i august, at CADF kunne vende tilbage til deres regelmæssige dopingtests af professionelle cykelryttere, og disse gennemføres nu, som de plejer.

Jumbo-Visma brager igennem

Jumbo-Visma har indtil videre kørt et fænomenalt Tour de France, og mange cykelfans har formentlig set imponeret til, når Primoz Roglic, Wout van Aert, Tom Dumoulin og Sepp Kuss skiftevis har dikteret feltets tempo.

Det samme gjorde sig gældende søndag, hvor den dobbelte etapevinder Wout van Aert angreb Grand Colombiers stigninger og kørte i et tempo, der endte med at gøre det onde ved Egan Bernals klassementhåb.

- Jeg tror ikke, jeg behøver at fortælle dem, at de skal køre stærkere. De kører hurtigt nok i forvejen. Alle kørte til perfektion, så jeg er virkelig glad, siger Primoz Roglic.