16. etape | La Tour-du-Pin > Villard-de-Lans | 15. september

16. etape kan blive interessant, og klassementsrytterne må ikke undervurdere denne dag.

square to 16x9

Favoritter

***** Emanuel Buchmann

**** Dan Martin, Julian Alaphilippe

*** David Gaudu, Marc Hirschi

** Sébastien Reichenbach, Daniel Felipe Martinez, Michal Kwiatkowski

* Rudy Molard, Lennard Kämna

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så ruten

En dag, som måske ser lidt fesen ud på papiret, men den kan blive rigtig festlig.

Nøglepunkt

Dagens næstsidste stigning bliver dér, hvor du skal vinde etapen, hvis du vil det. Ligesom det er dér, du skal tage tid fra konkurrenterne.

Hvis jeg var sportsdirektør

Hos Bahrain McLaren, ville jeg prøve at udnytte denne dag. De skal have en rytter med i udbrud - enten for at vinde etapen eller for at være forpost for Landa, der normalvis bliver bedre og bedre, jo længere vi kommer hen i løbet.

Betydning for klassement

Den bliver næppe voldsomt stor, men det er heller ikke en dag, du må undervurdere som klassementsmand.

Dagens dansker

Kategori 1-stigningen er ikke stejlere end, at den er guf for Valgren. Og den sidste stigning er ”kun” to kilometer - noget han bestemt også kan.

De sidste kilometer

square to 16x9

Ruten

Sidste uge af løbet skydes i gang med en sag, der blegner lidt, i forhold til hvad der ellers venter i sidste uge af løbet. Feltet bevæger sig nu ind i Alperne igen, efter lige at have været inde at kysse dem i første uge også.

Villard-de-Lans Frankrig, 24. sep 2020, 14:00

14 Regnbyger Regnbyger 3 m/s Svag vind fra syd 0,9 mm

Fra toppen af dagens eneste kategori 1-stigning er der lidt over 20 kilometer til mål, så det kan meget nemt blive en etape, hvor klassementsslaget ikke for alvor kommer i gang.

Hvis du skal lave et angreb på klassementet, kræver det folk i udbruddet, der kan føre på et svagt faldende plateau fra toppen af kategori 1-stigningen og indtil stigningen op imod mål.

Hvis du befinder dig på egen hånd på det stykke, kan Jumbo-Visma, der har den gule trøje, relativt nemt hente dig ind igen, da det ikke er jordens mest tekniske af slagsen. Der er derfor kæmpe fordel af at være mange, der kører rundt.

Etapen minder mig lidt om etapen, som Lillian Calmejane vandt i 2017 op til Station des Rousses, hvor han holdt hjem fra udbruddet som en af de få. Bagved var der lidt sabelraslen fra favoritterne, hvor Bardet og Ag2r satte lidt pres på, men det blev aldrig vildere end det. Et lignende scenarie kan sagtens gentage sig, og dermed er der mulighed for klatrestærke udbrydere til at give et skud på etapesejren.

På nuværende tidspunkt er der også et par ryttere, der har tabt klassementet, og dermed kan udnytte muligheden for at gå i udbrud. Derudover har deres stærke hjælperyttere også en lignende chance.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 16. etape. Video: TV 2 SPORT