Tour de France

- Bernal er fuldstændig slagen, og han tror ikke på sig selv, siger ekspert

Den regerende Tour de France-vinder er detroniseret så eftertrykkeligt, at han tilsyneladende har opgivet at skabe et stort resultat i år.

Et tidstab på 7 minutter og 20 sekunder kan gøre ufatteligt ondt. Især når man som forsvarende Tour-vinder bliver kørt agterud af 23 ryttere på et enkelt bjerg.

I skrivende stund er Egan Bernal 8:25 efter Tourens førende rytter, Primoz Roglic. Det har sat et tydeligt præg på humøret hos den unge colombianer, der tager nederlaget med oprejst pande. Bernal har været åben og ærlig over for alle de pressefolk, der har spurgt om en forklaring på det store kollaps på Grand Colombier.

Det er prisværdigt, siger TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Chris Anker Sørensen. Men det tydeliggør også, hvor knækket Bernal i virkeligheden er.

- Jeg synes, han har karakter. Det var imponerende, han stillede op til alle de interviews i søndags. Men det viser også, at han er fuldstændig slagen og ikke tror på sig selv. Som cykelrytter finder du altid på en eller anden undskyldning, siger Chris Anker Sørensen og tilføjer:

- Vi kender alle sammen det med, at hvis man puster æg, og det ikke lykkes, så er det en syg høne, der har lagt ægget.

Går efter etapesejre

Siden Bernals kollaps på søndagens etape har INEOS Grenadiers lagt taktikken om. Nu handler det ikke længere om at køre for en samlet sejr til Bernal. Det fortalte Michal Kwiatkowski inden 16. etape.

- Vi skal være fleksible og omstille os. Vi skal kigge fremad på 16. etape, hvor der er stor chance for, at udbruddet holder hjem. Lad os prøve at finde os selv på den måde og gå efter etapesejren. Den sidste uge vil der være flere muligheder for alle os til at gå efter etapesejre, siger Kwiatkowski til TV 2 SPORT.

Trods søndagens tidstab er Bernal stadig den INEOS-rytter, der er bedst placeret i klassementet. Han ligger nummer 13.