Tour de France

Dansker i udbrud stod 'musestille' i otte minutter under finalen

Christopher Juul-Jensen endte i en noget bizar situation på toppen af det næstsidste bjerg.

Det er de færreste cykelryttere, der sidder i udbrud, som pludselig vælger at stå stille i otte minutter.

Men det var ikke desto mindre tilfældet med danske Christopher Juul-Jensen på 16. etape af Tour de France.

Juul-Jensen havde ramt det tidlige udbrud, men han havde ikke nogen chance for at følge med de vævre bjergryttere til sidst. Derfor fokuserede danskeren blot på at holde forspringet til feltet indtil toppen af den næstsidste stigning, så han kunne hjælpe sin kaptajn, der sad i feltet.

- Så skulle jeg sådan set holde ind til siden og stå stille, indtil Adam Yates' gruppe kom op. Og så fragte ham frem mod de sidste to kilometer, forklarer han.

Og det var ikke just noget, som han havde prøvet før.

- Jeg vil sige, at det var en lidt mærkelig følelse at stå musestille i omkring otte minutter ved siden af min holdbil og sørge for, at lommerne var fyldt med flasker. Det var så ærgerligt, at han ikke rigtig skulle bruge nogen flasker, siger Juul-Jensen og griner.

Planen blev lagt i tilfælde af, at nogle af Adam Yates' konkurrenter var sat. I et sådant tilfælde kunne danskeren have hjulpet sin kaptajn på det flade dalstykke.

"Jeg stod og kiggede tilbage"

Christopher Juul-Jensen blev efter etapen spurgt til, om han havde set etapen i sportsdirektørbilen, mens han ventede. Men helt så afslappet foregik det dog ikke.

- Jeg stod faktisk og kiggede meget bagud, fordi det ville være lidt pinligt, hvis jeg stod og så fjernsyn, og så kom de susende forbi.

- Så jeg måtte lige være opmærksom på, hvornår de kom og så træde den op i fart igen, lyder det fra en munter Christopher Juul.

Selvom situationen lyder mærkværdig, var det faktisk en fin start på den sidste del af den franske Grand Tour.

- Det var en god måde at komme i gang med den sidste uge, som indeholder flere bjergetaper, siger han.

Adam Yates ligger nummer fem i klassementet, så der er god grund til at hjælpe ham på de næste etaper også.