Tour de France

Danskere tror på podieplads: - Vi vil hoppe og danse af glæde

Niklas Eg og Mads Pedersen kæmper for at hjælpe holdkaptajn Richie Porte på podiet. Inden den sidste uge af løbet har de store forhåbninger.

Hvis Richie Porte ender på podiet i Paris, så kunne det godt blive underholdende at se Niklas Eg, Mads Pedersen og de andre holdkammerater på Trek-Segafredo fejre det.

- Hvis han kan komme på podiet, så tror jeg, at vi alle vil hoppe og danse af glæde, siger Niklas Eg.

Den rutinerede australier har været stærkt kørende, og efter 15 etaper ligger han på en 6. plads med bare 39 sekunder op til Rigoberto Uran, der lige nu indtager på den eftertragtede tredjeplads.

- Jeg tror virkelig på noget stort, når vi rammer Paris. Det er selvfølgelig svært at vinde løbet samlet, for der er lige to slovenere (Primoz Roglic og Tadej Pogacar, red.), der er lidt kedelige at have med at gøre. Jeg håber inderligt, at han kan ramme et podie. Og i hvert fald en top-5, siger Mads Pedersen til TV 2 SPORT.

Samlet stilling - Tour de France

  1. Primož Roglic (Jumbo - Visma) 65:37:07
  2. Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) +40
  3. Rigoberto Urán (EF Pro Cycling) +1:34
  4. Miguel Ángel López (Astana Pro Team) +1:45
  5. Adam Yates (Mitchelton - Scott) +2:03
  6. Richie Porte (Trek - Segafredo) +2:13
  7. Mikel Landa (Bahrain - McLaren)+2:16
  8. Enric Mas (Movistar Team) +3:15
  9. Nairo Quintana (Team Arkéa - Samsic) +5:08
  10. Tom Dumoulin (Jumbo - Visma) +5:12

Vil vende lykken for ulykkesfugl

Den danske verdensmester har ydet et stort arbejde for at holde Richie Porte ude af vanskeligheder. Det er indtil videre lykkes, selvom Richie Porte de seneste sæsoner har været noget af en ulykkesfugl.

- Jeg håber virkelig, at han kommer igennem den her uge uden de uheld, han har været præget af de sidste par sæsoner. For han fortjener virkelig at køre et Tour de France uden at have de her uheld, siger Niklas Eg.

Den danske bjergrytter ser ud til at få en stor rolle i den resterende del af løbet, hvor der er masser af bjerge på menuen. Derfor skal han også være med til at sørge for, at Richie Porte ikke ender i unødvendigt uheldige situationer.

- Vi er virkelig opmærksomme på at passe på ham og med at få ham placeret ordentligt i feltet for ikke at sidde dumme steder, hvor der kan opstå de her uheld, siger han.

Mads Pedersen i verdensmestertrøjen har på flere etaper siddet og holdt Richie Porte ude af problemer.

Har fået ekstra motivation ved at blive far

Mens Richie Porte har lidt på diverse stigninger under Tour de France, så har han også lidt et afsavn. For 35-årige Porte er nemlig blevet far til en datter, mens han har været i Frankrig.

Mads Pedersen mener, at det kan have haft en afgørende rolle i forhold til at ende med en podieplacering.

- Richie har fået en datter for en uges tid siden, og der var han ikke hjemme. Jeg tror, han gerne vil vise hele familien, at det er et okay afsavn at have givet ikke at være der til fødslen. Han virker sindssygt motiveret og glad, og så er han klar på at køre cykelløb, siger Mads Pedersen.

Hos de danske ryttere på Trek-Segafredo er troen helt i top i forhold til at få deres kaptajn på podiet.

- Det ser ganske positivt ud med Richie. Når vi når til de sidste stigninger, er jeg ikke så nervøs for ham. Der er han en af de bedste, og der ved han godt, hvordan kagen skal skæres. Også har han en god enkeltstart, som jeg håber, at han kan trække lidt på, siger Niklas Eg.

Der resterer seks etaper af Tour de France.