Tour de France

Ekspert har stor tiltro til Valgren i dag: - Lyder fantastisk

TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen mener, at afslutningen på 16. etape passer perfekt til Michael Valgren.

Michael Valgren har ikke gjort meget væsen af sig under Tour de France.

Til trods for flere forsøg i løbet af de første to uger er det endnu ikke lykkedes den danske Team NTT-rytter at ramme et succesfuldt udbrud.

Jeg tror, de kan få rigtig svært ved at slå ham

Chris Anker Sørensen

Tirsdag venter der igen en mulighed for at havne i en gruppe foran feltet, og sker det, så venter der en finale, der passer særdeles godt til Michael Valgren. Det vurderer TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er en afslutning, der ligger rigtig, rigtig godt til Valgren.

Årsagen skal findes i den kategori 3-stigning, der fører op til målstregen i Villard-de-Lans, da den minder om Cauberg-stigningen, som ofte har spillet en afgørende rolle i klassikerløbet Amstel Gold Race.

Et løb, som Michael Valgren vandt i 2018.

- Hvis han er med i udbruddet, og han kommer med de bedste hen over den her 1. kategori-stigning (stigning 20 kilometer før mål, red.), så sidder han med rigtig gode kort på hånden. Jeg tror, de kan få rigtig svært ved at slå ham. Han er god på sådan en to kilometers stigning, siger Chris Anker Sørensen.

Og Michael Valgren selv ser også muligheder i finalen, hvis han er i en situation, hvor han kan køre med om et topresultat.

- Det lyder fantastisk. En lang Cauberg skal man ikke tage fejl af. Det er lige mig, sagde den 28-årige dansker, da han mandag aften var gæst i AftenTouren på TV 2.

Valgren har skuffet mest

I selvsamme studie blev TV 2 SPORTs cykelekspert Lars Bak bedt om at give karakterer til de danske ryttere for præstationerne i løbet af de to første uger af Tour de France, og her var Michael Valgren den dansker, der indtil videre har skuffet mest.

- Han er den, der har skuffet mig mest. Jeg ved, hvor god han er, og han har da også tid til at vise, at jeg har taget fejl, lød det fra eksperten, der har givet topkarakter til Søren Kragh Andersen, der i lørdags vandt 14. etape.

Lars Bak påpeger, at skuffelsen bunder i, at der inden Tour de France var store forventninger til NTT-rytteren. Og han er da også selv enig i, at det ikke helt er gået som planlagt.

- Jeg er sgu også skuffet. Heldigvis er der en uge tilbage, og allerede i morgen (tirsdag, red.) er der en chance. Det er med at gå ud og søge den. Hvis man ikke prøver, så kommer man ingen steder. Jeg har heldigvis forsøgt mig, men jeg har lige manglet det sidste, siger Michael Valgren.

Tirsdagens etape er 164 kilometer lang og byder undervejs på fem kategoriserede stigninger - heriblandt en enkelt i kategori 1.

TDF etapeprofil 16

At Chris Anker Sørensen har en fidus til Michael Valgren er noget, der varmer efter et par uger, hvor præstationerne på cyklen ikke har været optimale.

- Det er fedt, at folk stadig tror på mig, selvom det ikke er gået super godt. Folk kan stadig se lyset. Jeg vil prøve at gå ud og vise folk, at jeg er, hvor jeg skal være og kæmpe med om sejren, siger Valgren.