Tour de France

Tour-ryttere skifter hold

Norske Amund Grøndahl Jansen forlader Jumbo Visma efter denne sæson. Alessandro De Marchi er også fortid på CCC.

Få timer før tirsdagens etapestart har Mitchelton-Scott annonceret, at holdet henter Amund Grøndahl Jansen fra Jumbo Visma.

Senere er det også meldt ud, at Israel Start-Up Nation har skrevet kontrakt med den nuværende CCC-rytter Alessandro De Marchi.

De har begge skrevet under på en toårig kontrakt med deres nye hold. De skifter efter denne sæson.

Som en familie

For Amund Grøndahl Jansens vedkommende falder skiftet, når hans kontrakt med Jumbo Visma udløber. Han ser ikke overraskende frem til at køre for Mitchelton-Scott, der blandt andre har Christopher Juul Jensen på holdet.

- Det er et hold, der ser godt ud udefra, så jeg glæder mig til at se, hvordan det er at køre der. Det virker som om, der er en god atmosfære med venlige ryttere. Det er meget som en familie, men det er også altid et af de hold, der leverer bedst, så det er helt sikkert også et professionelt hold, siger Amund Grøndahl Jansen til Mitchelton-Scotts hjemmeside.

Har fokus på brosten

Både Mitchelton-Scott og Amund Grøndahl Jansen er at finde i årets Tour de France-felt. Det var dog ikke planlagt, at Jansen skulle køre Touren. Han kom først i spil, da Jumbo Visma-stjernen Steven Kruijswijk styrtede og blev skadet under optaktsløbet Criterium du Dauphiné.

- Mit personlige mål for de næste sæsoner er at skabe resultater i brostensklassikerne i løbet af foråret. I den øvrige del af sæsonerne vil jeg hjælpe holdets andre ryttere med at skabe resultater, tilføjer Jansen.

Amund Grøndahl Jansen er i gang med sin anden sæson for Jumbo Visma, der i øjeblikket fører Tour de France med Primoz Roglic i den gule trøje. Nordmandens største resultat som Jumbo Visma-rytter er fra 2019, hvor han blev norsk mester.

Stor oprustning på Israel Start-Up Nation

For Alessandro De Marchis vedkommende er der også tale om en forventet afslutning med CCC. Holdets fremtid er usikker, da hovedsponsoren trækker sig efter denne sæson.

De Marchi forlader CCC efter denne sæson.

På Israel Start-Up Nation er De Marchi en af mange nye ryttere. Således har holdet, der også har danske Mads Würtz på kontrakt, skrevet kontrakt med hele syv nye ryttere. I flere etapeløb svarer det til et helt hold.

  1. Alessandro De Marchi
  2. Michael Woods
  3. Chris Froome
  4. Sebastian Berwick
  5. Patrick Bevin
  6. Daryl Impey
  7. Carl Fredrik Hagen

- Israel Start-Up Nation har præsenteret nogle klare mål for mig og for holdet. Det giver mig en masse motivation, siger De Marchi til holdets hjemmeside.