Valgren græd sig selv i søvn, da han fik kommentarer om sin vægt

Michael Valgren lægger ofte øre til ord om sin kropsvægt, og selvom han efterhånden er en erfaren rytter, rammer de ham stadig.

- For fire år siden kunne jeg faktisk græde mig selv i søvn, og det var selvfølgelig træls. Efter jeg er blevet ældre og har fået mere erfaring, så preller det nok lidt mere af, men det rammer mig stadigvæk.

Sådan lød det ærligt fra Michael Valgren i AftenTouren mandag, da han åbnede op for, hvordan det er at få kommentarer om sin vægt som professionel cykelrytter.

- Det er aldrig sjovt. Det er jo et ømt punkt for os, fordi vi gerne vil være tynde, sagde han.

I cykelsporten er det da også en floskel, at rytterne skal være tynde. Jo mindre vægt desto færre kilo skal man slæbe op ad stigningerne.

Det samme er tilfældet i skrivende stund, hvor Michael Valgren, sammen med resten af NTT Pro Cycling-holdet, har fuld fokus på det igangværende Tour de France, der indtil nu har budt på mange højdemeter i de franske bjerge.

Derfor skal rytterne også tænke over, hvad de spiser, og hvor højt deres kalorieindtag er. Senest har holdleder for NTT, Bjarne Riis, forbudt holdet at drikke sodavand.

Hvis man er cykelrytter, så tror jeg, man har en spiseforstyrrelse uanset

Michael Valgren, NTT Pro Cycling.

For lige så vel som etaperne i Touren veksler i terræn, stigningsprocenter og rute, så er der også forskel på, hvilken kropsvægt rytterne skal gå til cykelsportens forskellige løb med.

- Den (vægten, red.) svinger faktisk en del i forhold til, om jeg skal køre forårsklassikere eller Tour de France. I forårsklassikerne gør det ikke så meget at veje lidt mere, men det er dumt at slæbe rundt på for meget her under Touren. Så det er typisk lige efter forårsklassikerne, at man begynder nedtrapningen af sit kalorieindtag.

- Hvis man er cykelrytter, så tror jeg, man har en spiseforstyrrelse uanset hvad. Vi spiser virkelig meget her under Touren, og du skulle se de portioner pasta, nogle ryttere kan tyre ned. Det er altså ret vildt, grinte han.

Michael Valgren blev mandag udtaget til det danske landshold, der skal køre VM i landevejscykling fra 24. til 27. september. Efter tirsdagens etape i Tour de France resterer der fem etaper af cykelløbet.