17. etape | Grenoble > Méribel Col de la Loz | 16. september

Det her bliver en stor etape, og jeg glæder mig til at se de største stjerner i aktion.

square to 16x9

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Tadej Pogacar

*** Adam Yates, Richie Porte

** Miguel Angel Lopez, Guillaume Martin, Mikel Landa

* Enric Mas, Rigoberto Urán

Se hele etapen LIVE på TV 2 PLAY​

Det første jeg tænkte, da jeg så ruten

Av for den. Hvis du ikke har klatrebenene skruet ordentligt på, bliver det en lang dag.

Nøglepunkt

Col de la Loze er dér, hvor det hele bliver afgjort.

square to 16x9

Hvis jeg var sportsdirektør

... på INEOS, ville jeg sende hele artilleriet i udbrud. Selvom krigen i klassementet er tabt, kan kongeetapen godt vindes. Hvis ryttere som Sivakov, Carapaz og Kwiatkowski rammer udbruddet, som de to førstnævnte gjorde på 16. etape, er de gode bud.

Betydning for klassement

Voldsomt stor. Det er en etape, hvor den kommende Tour de France-vinder kan køre sig rigtig godt i stilling og begynde at dufte blomsterne.

Dagens dansker

En dag, hvor klassementsfolkene træder i karakter, så der bliver næppe nogen dansker i en hovedrolle i dag. Som altid skal Christopher Juul Jensen nok lave et bundsolidt hjælpearbejde for sin kaptajn, Adam Yates, og det skal han nok også igen i dag.

Ruten

Den nyanlagte vej op til Col de la Loze, der fik premiere i cykelløbssammenhæng i sidste års udgave af Tour de l'Avenir - også kendt som ungdommens Tour de France, kommer helt sikkert til at skabe ballade. De sidste fire kilometer er voldsomt stejle, og derudover er rytterne i plus 2000 meters højde, så den tynde luft er yderligere en udfordring.

Moûtiers Frankrig, 21. jun 2021, 14:00

21 Nogen sol Regnbyger 4 m/s Let vind fra nordvest 0,2 mm

Endnu en gang er starten ret sprintervenlig med 90 relativt flade kilometer, inden Col de la Madeleine er på programmet. Denne gang dog på en ny vej noget af vejen. Dermed er starten betydeligt mere stejl, end den plejer at være.

square to 16x9

Fra toppen af Col de la Madeleine og til bunden af finalebjerget er der omkring 40 kilometer. Dermed bliver der næppe spillet ud af kaptajnerne allerede her, men bjerget kommer alligevel til at sidde i de i forvejen trætte ben.

Col de la Loze er også så lang og hård, at den er rigeligt fin til at skabe udskilning. På den føromtalte etape i l'Avenir kørte de nemlig kun den, og der eksploderede det fuldstændig.

Selvom der fortsat mangler nogle dage, er dette virkelig en gylden mulighed for at sætte et afgørende slag ind. Roglic kan sætte alt på plads, som han har gjort i de fleste etapeløb siden sin tredjeplads i Giroen sidste år. Han kan dog også selv blive sat på plads, for med de sidste voldsomt stejle kilometer kan du bløde minutter, hvis du først går kold.

Rolf Sørensen og Chris Anker Sørensen gennemgår Tour de Frances 17. etape. Video: TV 2 SPORT