Cykling

Belgier ofrede sig for kriseramt sprinter og missede tidsgrænsen

Jens Debusschere er ude af Tour de France, fordi han traf et valg om at hjælpe Bryan Coquard frem til bunden af 17. etapes sidste stigning.

Tour de Frances kongeetape endte både godt og skidt for franske B&B Hotels-Vital Concept.

Mens holdets sprinter Bryan Coquard klarede frisag og kom i mål lige inden for tidsgrænsen, sluttede Tour de France for holdets belgiske leadout-mand Jens Debusschere.

Han blev nemlig et offer for at skulle hjælpe den hurtige franskmand, der var i store problemer undervejs på 17. etape. Det store arbejde blev for dyrt for belgieren, der kom i mål fem minutter efter tidsgrænsen og dermed er ude af Tour de France.

- En kæmpe tanke til Jens Debusschere, som ventede på Bryan (Coquard, red.) og nok kommer for sent, skrev hans hold på Twitter i øjeblikket, hvor Coquard passerede målstregen.

Valg blev afgørende

Efter at have kæmpet sig over målstregen på toppen af stejle Col de la Loze havde Debusschere dog overskud til at give interview. En håndfuld kilometer fra målstregen havde han nemlig haft mulighed for at vænne sig til tanken om, at hans tur mod Paris sluttede her.

Og han er slet ikke i tvivl om, at det var valget om at blive ved Coquard, der kostede ham Tour-deltagelsen.

- På Col de Madeleine (næstsidste bjerg, red.) måtte jeg vælge imellem at blive i gruppen med (Sam, red.) Bennett eller vente på ham (Bryan Coquard, red.). Og så traf jeg mit valg. Jeg gav alt, jeg havde i mig for at have ham så tæt som muligt på mig på nedkørslen og dalen.

- Og så var jeg nede i bunden. Og det er 20 kilometer, hvor man lider. Det var tæt på tidsgrænsen, og jeg klarede det ikke. Det er surt, men jeg er glad for, at han (Coquard, red.) gjorde.

Coquard klarede tidsgrænsen, men Debusschere er ude af Touren. Video: TV 2 Sport

Bryan Coquard, der fortsat har muligheden for at vinde en etape i årets Tour de France, takker sin tapre belgiske kollega for det livsvigtige arbejde.

- Smerte! Han ventede på mig og kørte hele dalen. Jeg førte ikke en eneste gang og kørte den sidste stigning så godt, jeg kunne. Jeg hentede så meget, siger Coquard.

Mens Jens Debusschere kan restituere efter 17 etaper, skal Coquard i sadlen igen, når der er flere bjerge på menuen på 18. etape torsdag.