Tour de France

Derfor satte tilbagevendt løbsdirektør ikke kongeetapen i gang

Tour-ledelsen ville ikke risikere, at Frankrigs præsident blev udsat for smittefare, og derfor satte Tour-løbsdirektøren sig ind i en anden bil.

Onsdagens kongeetape i Tour de France blev sat i gang, uden at løbets chef skulle røre sig ud af flækken.

Tour de France-løbsdirektør Christian Prudhomme er efter en positiv coronatest vendt tilbage i spidsen for løbet. Men det var ikke ham, der viftede 17. etape i gang, og det til trods for, at han dagen inden varetog selvsamme opgave på 16. etape.

Onsdag er dog lidt mere speciel.

For her er Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at finde i den forreste bil, og derfor skulle der ikke tages nogen form for chance.

- Denne foranstaltning er etableret for at undgå enhver form for smittefare, siger Christian Prudhomme til AFP.

Det er tredje gang i årets Tour, at landets præsident besøger løbet.

Sportslig leder tog flaget i hånden

Efter en negativ coronatest mandag vendte Tour-direktør Christian Prudhomme tilbage til løbet tirsdag, efter at han siden tirsdag den 8. september har siddet i karantæne. I hans fravær overtog den sportslige leder i ASO, François Lemarchand, styringen - og flaget.

Det gjorde han også onsdag, hvor det altså er ham, der sidder i bil med Emmanuel Macron og ham, der stod for at vifte etapen i gang med det gule flag, hvorpå teksten ”départ” (afgang, red.) står printet med store bogstaver.

Præsidenten bliver vidne til historieskrivning, når onsdagens etape slutter på toppen af en ny stigning i Tour-sammenhæng, Col de la Loze. Det er en stejl stigning uden for kategori.