Tour de France

Ekspert forstår Bernal-beslutning: - Ville være nytteløst at blive

Rolf Sørensen kan godt forstå, at Team INEOS har trukket Egan Bernal ud af Touren, så han kan komme sig til resten af sæsonen.

Egan Bernals drømme om at forsvare sin gule førertrøje fra sidste år er brast.

Den 23-årige colombianer har nemlig trukket sig ud af Tour de France, efter han på de seneste etaper har kæmpet sig over målstregen langt væk fra fronten af løbet.

TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen har observeret, at Bernal over flere etaper ikke ikke var på toppen, og derfor forstår han godt, at INEOS tager Bernal ud. Dermed kan noget at sæsonen måske stadig nå at blive reddet.

- Jeg synes, at jeg kunne se på ham i går, at det ikke fungerede, og hvor han også kom med undskyldninger. Så det kommer ikke som en overraskelse, siger Rolf Sørensen.

- Han lignede ikke en mand, der kunne rejse sig, så han ville ligge nede bag i og få tæsk hver dag. Normalt ville man kunne fokusere sig på noget andet i løbet og måske jagte etapesejre og få genrejsning på den måde, men det virkede ikke til, at han var i stand til det oppe i hovedet, og så er det nytteløst at blive.

Bernal ser frem til næste år

Egan Bernals problemer startede på 15. etape, der sluttede opad Grand Colombier, hvor han tabte syv minutter til de øvrige klassementsryttere.

Det var en fejl, at de ikke enten tog Geraint Thomas eller Chris Froome med

Rolf Sørensen

På tirsdagens kuperede etape blev han sat sammen med sprinterne og kom først i mål over 27 minutter efter etapevinderen Lennard Kämna.

Her fortalte Bernal, at han led af rygsmerter hele dagen og mod slutningen af etapen også havde ondt i sit ene knæ.

- Det er selvfølgelig ikke sådan, jeg ønskede, mit Tour de France skulle slutte, men jeg er enig i, at dette er den bedste beslutning for mig med de nuværende omstændigheder. Jeg har den største respekt for dette løb, og jeg ser allerede frem til at komme tilbage i de næste år, siger Bernal.

Froome eller Thomas kunne have hjulpet

Rolf Sørensen vurderer dog, at der var flere ting, Team INEOS kunne have gjort anderledes for måske at udbedre situationen.

Det handler blandt andet om, at de allerede skulle have ageret og reageret, inden Touren startede.

- Det var en fejl, at de ikke enten tog Geraint Thomas eller Chris Froome med til Touren, da de er ledere og kunne have taget noget af presset væk fra Bernal.

- Der har været et enormt pres på Bernal, og han har været enekaptajn. Så er det klart, at det hele braser sammen, når man satser alt på ét bræt, og det ikke fungerer, siger Rolf Sørensen.

Team INEOS nævner ikke, hvad colombianeren nu skal fokusere på. De skriver kun i pressemeddelelsen, at han nu skal komme sig, så han kan fokusere på resten af sæsonen.

17. etape af Tour de France uden Bernal kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 12.05.