Tour de France

INEOS-beslutning overrasker Tour-danskere: - De er lidt i panik

Egan Bernal er ude af Tour de France. Stephane Mahe / Pool / Ritzau Scanpix

Mads Pedersen og Søren Kragh Andersen troede, at Egan Bernal ville jagte etapesejre i resten af Touren, men onsdag trak INEOS colombianeren fra løbet.

For første gang i seks år bliver det ikke en INEOS-rytter, der står øverst på podiet, når Tour de Frances vinder skal hyldes i Paris.

Det ambitiøse mandskab er nemlig faldet igennem i bestræbelserne på at forsvare Egan Bernals Tour-titel, og onsdag sluttede det helt for den unge colombianer, der forlod løbet.

Et exit, der giver genlyd i Tour-feltet. Også hos to af løbets danskere i form af verdensmester Mads Pedersen og etapevinder Søren Kragh Andersen.

- Det er ærgerligt for cykelløbet. Det havde været fedt at se ham prøve at rejse sig efter sit fald ved at prøve at tage en etape, siger Mads Pedersen.

- Det viser, at han er knækket. Han er færdig. Han er en slagen mand. Jeg troede faktisk, at han ville have kørt efter en etapesejr i dag (onsdag, red.) eller i morgen, siger Søren Kragh Andersen til TV 2 SPORT.

Vinderen af 14. etape i årets løb er ikke i tvivl om, at udviklingen på holdet under løbet er kritisk.

- Jeg synes, det viser, at INEOS er lidt i panik. De kan ikke forstå, hvad der lige er sket. Så mon ikke, at de skal hjem at revidere og lægge nye planer for næste år.

Der har undervejs været tvivl om Egan Bernals tilstand, efter at han udgik af Critérium du Dauphiné kort før Tour de France på grund af rygproblemer. Disse har angiveligt forfulgt ham lige siden, oplyser holdet, der derfor valgte at skåne ham for flere smerter i løbet, onsdag.

Egan Bernal vandt Tour de France 2019. I år sluttede Touren for hans vedkommende efter 16. etape.

INEOS kæmper videre

Én af dem, der havde forberedt sig på at skulle hjælpe Bernal til tops, forstår også beslutningen om at trække colombianeren fra løbet.

- Jeg tror, det er klogt af ham at trække sig fra løbet. Han havde allerede smerter i Dauphiné, hvor han trak sig. Og det er så hårdt at komme sig over en skade i Tour de France. Nu handler det for ham om at fikse problemet og komme tilbage til sit bedste niveau, siger INEOS-russeren Pavel Sivakov.

Nu må han og holdkammeraterne sadle om, og det har de allerede gjort med udbrudsforsøg både tirsdag og onsdag.

Etapesejren er dog endnu ikke kommet i hus. Men håbet lever endnu.

- Vi går efter at vinde en etape, og det vil på en måde redde Touren. Vi havde større ambitioner end det – lad os ikke lyve. Men sådan er det nu. Vi skal blive ved med at kæmpe og komme tilbage næste år, siger Sivakov.

De får muligheden igen på 18. etape, hvor flere bjerge venter.