Tour de France

Stjerner frygter ’vanvittig hård’ stigning: - Det er en slags gedesti

Primoz Roglic forventer et festfyrværkeri på 17. etape i Tour de France, hvor rytterne skal op ad den stejle Col de la Loze-stigning.

En brat affyringsrampe lige op i vejret.

Det er, hvad Tour de France-rytterne med gru kan se frem til, når de rammer afslutningen på onsdagens 17. etape.

Col de La Loze er 21,5 kilometer lang, stiger med 7,8 procent i gennemsnit og har sin top i 2304 meters højde, hvilket dermed gør det til årets højeste punkt i Tour de France. De sidste kilometer af stigningen er de værste, da den med 2,5 kilometer til mål rammer en stigningsprocent på hele 24.

Dermed er der heller ikke noget at sige til, at Tourens klassementsryttere frygter den sidste stigning. Primož Roglič, der er i den gule førertrøje, forventer i hvert fald, at han kommer til at skulle forsvare sin føring med næb og kløer på grund af flere angreb.

- Jeg synes, at det er kongeetapen, da vi slutter på årets højeste punkt i Touren, og stigningen er bare vanvittig hård. De sidste fem kilometer er virkelig svære, og det bliver en kamp for hvert sekund.

- Det er en meget stejl stigning. Jeg vil kalde det en slags gedesti, siger Roglič til Jumbo-Vismas hjemmeside.

Lyn-analyse

Selvom der fortsat mangler nogle dage, er dette virkelig en gylden mulighed for at sætte et afgørende slag ind. Roglic kan sætte alt på plads, som han har gjort i de fleste etapeløb siden sin tredjeplads i Giroen sidste år. Han kan dog også selv blive sat på plads, for med de sidste voldsomt stejle kilometer kan du bløde minutter, hvis du først går kold.

Han tror på dog, at det hollandske mandskab kan fortsætte med at være så dominerende, som de hidtil har været i løbet, hvor Roglič indtil videre har kunne følge med hvert angreb.

- Vi forventer bestemt, at der kommer angreb, men holdet er godt kørende, og vi vil gøre vores bedste for at forsvare den gule trøje. Vi vil kæmpe for hvert sekund, siger sloveneren.

Bjergprofil: Etape 17 - Loze

Vil blive udfordret af landsmand

En af de ryttere, som Primož Roglič kan forvente angreb fra, at landsmanden Tadej Pogačar. Han har hidtil være den rytter, der har udfordret Roglič flest gange, og UAE Emirates-rytteren er kun 40 sekunder efter i klassementet.

Selvom unge Pogačar fortæller, at han er ved at være lidt udkørt, så håber han på, at benene er så gode onsdag, at han igen kan angribe.

- Tirsdagens etape var bare opvarmning til i dag, som helt sikkert er kongeetapen. Der kommer til at være huller, siger han på holdets Twitterprofil.

- Jeg har det godt fysisk, men jeg kan godt mærke, at mine ben bliver mere og mere trætte. Jeg håber, at jeg har noget tilbage, så Col de la Loze kommer helt sikkert til at være afgørende.

Da Col de la Loze er Tourens højeste punkt, er der dobbelt antal bjergpoint på toppen af stigningen, hvor der er 40 point til vinderen.

Du kan se 17. etape på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt fra klokken 11.20.