3. etape | Lodosa > La Laguna Negra - Vinuesa | 22. oktober

16x9
3. etape, Vuelta a España 2020 Foto: Vuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Primoz Roglic

**** Enric Mas, Richard Charapaz

*** Daniel Martin, Sepp Kuss

** Esteban Chaves, Hugh Carthy

* Davide Formolo, Marc Soler, Alejandro Valverde

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Det er bare 3. etape, og allerede er det anden afslutning opad. Det er ikke uden grund, vi kalder den ”vild Vuelta”.

Nøglepunkt

Den afsluttende stigning op til La Laguna Negra.

Ruten

Selvom der er en tredjekategoristigning på vejen, er de første 148 km relativt ukomplicerede. Det går dog opad de første små 80 km, så nogle ryttere i feltet vil måske gå lidt i rette med min udmelding.

Efter den indlagte spurt stiger det de sidste 18 km. De første 10 dog op igennem en dal, hvor det er meget let stigende, de sidste 8 km op imod toppen stiger med i gennemsnit lidt over 6 procent.

I tidligere tider gik folkloren på, at den mørke sø oppe på toppen, Laguna Negra, var hjemsøgt af et monster, der i dybet fortærede alt, hvad der kom ned i søen. Så selvom målområdet har dramaturgien i orden, så tror jeg ikke, det bliver den mest nervepirrende etape i årets Vuelta.

Når det slutter opad, er det en dag, hvor klassementsfolkene skal holde sig til. Men stigningen er ikke særlig stejl, og det bliver svært at gøre den helt store forskel. Scenariet, vi så i Tour de France på Orciéres Merlette, kan meget vel gentage sig, så det kun bliver ganske få sekunders forskelle mellem klassementsrytterne. Det er en etape, hvor du med et stærkt hold kan sætte dig hårdt på tingene og umuliggøre angreb.

Som tidligere nævnt så vi flere gange undervejs sidste år, at den røde førertrøje skiftede ejermand undervejs. På denne etape er der også endnu en gylden mulighed for en udbryder til at tage trøjen. Dermed kan man sagtens forestille sig et scenarie, hvor der kan blive to vindere blandt udbryderne. En, der tager førertrøjen, og en, der tager etape.