4. etape | Garray. Numancia > Ejea de los Caballeros | 23. oktober

16x9
4. etape, Vuelta a España 2020 Foto: vuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Sam Bennet

**** Pascal Ackermann

*** Jasper Phillipsen

** Jakub Mareczko, Matteo Moschetti

* Jon Aberasturi, Alfred Wright, Max Kanter

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Så kom der endelig noget til sprinterne.

Nøglepunkt

De sidste tre km, hvor sprintere skal køres i stilling. Man ser ofte at der kan være sprintertog, der i den første spurt lige skal finde hinanden.

Ruten

Det bliver en hurtig etape. På de første 100 km og en sjat går det stort set nedad hele tiden, ikke meget, men nok til at cyklen ruller relativt nemt. Man kan vel sammenligne det med at køre med en fin medvind i ryggen herhjemme i Danmark. Det er på denne del af ruten, at feltet kører parallelt med Pyrænæerne.

På den anden del af ruten frem imod mål er man ude i det åbne ikke så langt fra Zaragoza. Her kan der komme sidevind, som jo er noget, vi jo ofte har set i Vueltaen, hvor det åbne landskab ikke giver meget dække for vinden. Dermed er det en dag, hvor klassementsfolkene ikke kan tillade sig at være for nonchalante med hensyn til, hvor de sidder i feltet. Om det bliver et splittet eller samlet felt, er underordnet for sprinterne. De skal nok være der.

Hvis det er vindstille, skal sprinterholdene dog holde tungen lige i munden, for udbryderne kommer relativt nemt igennem de første 100 km, og dermed kan de ikke tillade, at de får alt for lang snor. I 2018 var Ejea de los Caballeros startby for en etape, og her snød Jelle Wallays og Sven Erik Bystrøm sprinterne på en etape, hvor jeg selv stod i målområdet, og indtil der resterede fem km af etapen var overbevist om, det her blev en massespurt.

Alt taler dog for en massespurt. Det er første mulighed for sprinterne, og holdene burde ikke være alt for trætte endnu. Jeg vil gå så langt at sige, at hvis de ikke sørger for, at dette bliver en spurt, ja, så var det fjollet at tage sprintere med i det hele taget.