Vuelta a España

7. etape | Vitoria-Gasteiz > Vil. de Valdegovia | 27. oktober

7. etape af Vuelta a España 2020 er kuperet og begynder i Vitoria-Gasteiz og slutter i Villanueva de Valdegovia.

Favoritter

***** Luis Leon Sanchez

**** Tim Wellens

*** Andrea Bagioli, Rui Costa

** Omar Fraile, Alex Aranburu, Michael Woods

* Jay Mccarthy, Dion Smith, Rob Power

  Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

  En klatrestærk sprinter kan sagtens tillade sig at tro på det i dag.

  Nøglepunkt

  Puerto de Orduna anden gang. Den kommer til at bestemme udfaldet af etapen.

  Ruten

  Rytterne er nu tilbage i Baskerlandet, hvor løbet startede for en uge siden. Efter en hviledag kan det altid være hårdt at få gang i kroppen igen, men de første 50 km af etapen er stort set også flade, hvor rytterne køre oppe på det plateau, der omgiver Baskerlandets hovedby Vitoria.

  Herefter er der en hurtig nedkørsel, inden det går op ad Puerto de Orduna. En stigning, som de skal køre to gange, og en stigning, jeg har kørt nogle gange i Baskerlandet Rundt. Den er 8 km med 7,6 procent i snit, men med i det regnestykke skal nævnes, at den sidste km er ret let, og at der er stykker undervejs, hvor den stiger med 14 procent i snit.

  Alligevel tillader jeg mig at sige, at en sprinter, der klatrer godt, kan have en lille chance på en dag som denne. Der er 20 km fra toppen til målstregen, så der er mulighed for at bringe en angribende gruppe tilbage. Det kræver dog, at sprinterholdet kører stigningen klogt og tilpas hårdt til, at ikke alt for mange vil angribe, men ikke hårdere end at sprinteren kan komme med op over. I 2018 var der mål i selvsamme by i Baskerlandet Rundt, og der vandt Jay McCarthy i en massespurt. Det var dog efter en etape med lidt lettere stigninger.

  Mest sandsynligt er det dog, at det bliver endnu en udbrudsdag, hvor en større udbrudsgruppe kan afgøre tingene imellem sig. Lige meget hvad kommer klassementsfolkene næppe til at røre på sig. Derudover er hullerne i klassementet ved at være så store, at der er rigtig mange ryttere, der kan få lov til at sejle hjem med 10 minutter uden problemer.