8. etape | Logroño > Alto de Moncalvillo | 28. oktober

16x9
8. etape, Vuelta a España 2020 Foto: lavuelta

Chris Anker Sørensen leverer analyse og tilføjer sine favoritter til etapesejren dag for dag.

Favoritter

***** Richard Carapaz

**** Daniel Martin

*** Sepp Kuss, Primoz Roglic

** Hugh Carthy, Enric Mas

* Marc Soler, Esteban Chaves, David de La Cruz, Wout Poels

Det første jeg tænkte, da jeg så etapen

Hold nu op en fed afslutning!

Nøglepunkt

Alto de Moncalvillo, der er hård nok til at skabe ravage i klassementet.

Ruten

Logrono i vinregionen La Rioja er et sted, som Vueltaen ofte kommer forbi. Blandt andet lagde byen landeveje til enkeltstarten i 2017-udgaven, hvor Chris Froome distancerede Vincezio Nibali med tæt på et minut og lagde en vigtig grundsten til sin sejr det år.

I år er det dog ikke enkeltstart, der skal køres, men i stedet en etape med afslutning opad. Etapen indtil de afsluttende 10,5 km er ikke voldsomt hård, selvom der er en andenkategoristigning, som - bevares - med sine 10 km med omkring 6 procent i snit nok skal kunne mærkes i benene, men så heller ikke mere end det.

Selvom udbryderne har en chance, så forventer jeg, at nogle af klassementsfolkene vil forsøge at vinde etapen. Den er skruet sammen således, at den altså er OK at kontrollere selv for et hold uden alt for mange bjergryttere. Lidt ligesom vi også snakkede om i Tour de France, så er det bare lidt mere lirens, når ryttere, der vinder løbet, også har vundet en etape eller to undervejs.

De sidste 10,5 km op til toppen af Alto de Moncalvillo stiger med næsten 8 procent i snit hele vejen, og de sidste 4 km er der over 10 procent det meste af tiden især lige inden 2-kilometermærket er den ond med en rampe på 16 procent. Det er altså et bjerg, der er perfekt til at sætte pres på dine konkurrenter. I dag kan vi godt få et fingerpeg om, hvem der kan gøre forskellen i sidste uge, og hvem der ikke kan.